Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, reacție după eșecul negocierilor din coaliție: 'Nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie/ PNL are o tradiție în a da președintele'

Sursa FOTO: Facebook/Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Ministrul Justiției Alina Gorghiu (PNL) a declarat luni, la Digi24, cu privire la eșecul negocierilor din coaliție pe tema comasării, că este păcat că nu s-a ajuns la o concluzie, având în vedere că „ne apropiem de ziua în care Guvernul trebuie să propună calendarul”. „Sunt condiții nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta”, a spus Gorghiu, punctând că „PNL are o tradiție în a da președintele țării”.

„Mandatul pe care președintele Ciucă l-a avut din BPN a fost unul larg: mergeți și discutați cu colegii din coaliție despre maniera prin care putem aduce mai multă la vot, să avem mandate de reprezentativitate în spate, să respectăm totuși criteriul de diminuare pe care cinci runde de alegeri le-ar presupune, șamd. Eu nu sunt chiar fericită că nu se ajunge la o concluzie, pentru că ne apropiem de deadline-ul la care Guvernul trebuie să propună HG cu calendarul alegerilor (...). În altă ordine de idei, nu știu care au fost condițiile PSD, dar vă spun care sunt condițiile nerezonabile pe care PNL nu le poate accepta, pentru că avem deja decizii interne luate de anul trecut. Este greu să accepți așa ceva (c.n. Marcel Ciolacu, candidat unic la prezidențiale) câtă vreme ai o decizie prin care anul trecut, la Sinaia, am spus că vom merge la alegeri cu listele noastre, ale PNL, nu într-o alianță politică cu PSD. Evident că ne dorim să avem candidat propriu. PSD de pe vremea dlui Ion Iliescu nu mai are un președinte al României. E limpede, că vrem să avem din nou, după două mandate ale dlui președinte Klaus Iohannis, un nou președinte”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai spus că „acum, din punctul meu de vedere, sunt șanse mai mici pentru comasare”.

„Faptul că PSD își dorește să anunțe de pe acum candidatul la prezidențiale, pe mine mă face să cred că PSD vrea să-și impună candidatul la prezidențiale. Președintele se alege, nu se impune de către 10-12 oameni politici, indiferent cât de importantă este funcția pe care ei o dețin în stat. Președintele României se alege de către români, de aceea nu se poate ca PNL să nu aibă un candidat. Se merge spre un scenariu care nu pare rațional. Maniera în care trenează discuția pe mine nu mă face să fiu foarte optimistă. Sper să fim mai inspirați și cât mai înțelepți”, a spus Alina Gorghiu, la Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.