Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu spune că Lia Olguța Vasilescu nu e competentă și decentă: Cerere SPECIALĂ pentru Liviu Dragnea

evz.ro
gorghiu suparata

Alina Gorghiu a declarat, joi, la Timișoara, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, că PSD ar trebui să propună o persoană “competentă și decentă” pentru această funcție, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alina Gorghiu, fost lider al PNL, a afirmat, joi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Timiș, că PSD ar trebui să propună o persoană competentă, care să facă față funcției de ministru al Dezvoltării.

Citește și: Opoziția aruncă bomba! În brațele cui va arunca țara Liviu Dragnea

“Nu cred că este o surpriză pentru nimeni că președintele României a respectat întocmai Constituția și ultima decizie a Curții Constituționale care reglementează exact ce trebuie făcut în această situație. Însă apelul meu public este la colegii din PSD, în special la liderul PSD, domnul Dragnea, apel care constă în numirea imediată, de urgență a unei persoane competente, a unei persoane pregătite și care să facă față funcției de ministru al Dezvoltării, mai ales acum, când discutăm de un buget de austeritate pentru primăriile din România. Și vreau să îi transmit încă un mesaj domnului Dragnea, să îi spun că jocul domniei sale de-a remanierea a luat sfârșit și că este cazul să facă desemnarea potrivită pentru a ocupa portofoliul de ministru. Din punctul meu de vedere, premierul Dăncilă și Liviu Dragnea poartă întreaga răspundere pentru ceea ce s-a întâmplat până acum, făcând aceste desemnări nepotrivite de trei ori la rând și, de asemenea, sunt responsabili și pentru modul în care se va rezolva în continuare această problemă, prin propunerea, repet, a unui candidat potrivit”, a precizat Alina Gorghiu.

Citește și: Veste uriașă pentru români! Dispare o taxă plătită de sute de mii de oameni

De asemenea, senatoarea PNL de Timiș a declarat că s-a ajuns la o criză în Guvern din cauza lui Liviu Dragnea, care “la fiecare ceartă din interiorul PSD, împarte funcții de miniștrii fără să țină cont de pregătirea profesională a acelei persoane sau de competența ei”.

Totodată, Alina Gorghiu a afirmat că PSD poate găsi o persoană potrivită în interiorul partidului pentru a ocupa funcția de ministru al Dezvoltării, în condițiile în care are zeci de mii de membri.

Citește și: Document. Dovada care răstoarnă spusele lui Liviu Dragnea

“Mi se pare o rușine fără comparație ca PSD să vânture iar tema suspendării președintelui Iohannis pentru că nu o numește pe Lia Olguța Vasilescu în funcția de ministru. Ca să nu mai vorbesc de ridicolul plângerii de abuz în serviciu pe care doamna ministru a hotărât să o facă și îi sugerez să își exerseze mâna în calitate de deputat pe vreo zece plângeri pentru abuz în serviciu cu domnul Dragnea ca subiect al acestor plângeri, pentru că ar avea succes garantat acolo. (…) Cred că PSD încă mai are în interiorul său, pentru că sunt zeci de mii de membri, cred că mai are oameni decenți și bine pregătiți. Refuz să cred că nu vor găsi pe cineva decent în interiorul partidului care să ocupe această funcție. Ce nu cred însă că vor găsi în interior, nu este problemă de capacitatea persoanei respective, ci nu cred că vor găsi o persoană care să aibă autonomie față de domnul Dragnea și asta poate să fie o problemă”, a conchis Alina Gorghiu.

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguței Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Șeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier și Dezvoltare.

Citește și: Propunere-surpriză a Gabrielei Firea! Lovitură pentru Liviu Dragnea! Ce îi cere liderului PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.