Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi, analiză usturătoare pentru Iohannis: motivul din spatele referendumului pe justiție

AlinaMungiuPippidi

Politologul Alina Mungiu Pippidi susține că președintele Klaus Iohannis a convocat referendumul pe justiție pentru că altfel partidele de opoziție nu capacitează oamenii la vot și riscă un scor dezamăgitor la alegerile europarlamentare.

Citește și: Liviu Dragnea, DERANJAT că nu a fost transmis în direct de România TV: Ameninţări pentru reporterul televiziunii

„Faptul că se convoacă acum referendumul pe Justiţie, după ce Klaus Iohannis a avut atâta vreme îndoieli, arată că pur şi simplu există un mare dubiu faţă de capacitatea partidelor de opoziţie de a câştiga sau de a face o figură bună, fără acest ajutor. Referendumul este un ajutor net pentru mobilizarea votanţilor pentru partidele anti-coaliţia aflată la guvernare. Ceea ce înseamnă că în sondaje ele în continuare nu arată ca şi cum s-ar descurca singure.

Ideea iniţială a fost a unui analist care a spus că s-au pierdut alegerile din 2016, a fost estimarea cuiva că acele alegeri s-au pierdut din lipsă de mobilizare electorală. Adică, tabăra care era anti PSD, dezamăgită de ce i se oferea, nu s-a prezentat la vot. Soluţia găsită pentru această tabără, nu a fost să se dea o ofertă electorală pozitivă, pentru că e greu şi nu există capacitate mare la aceste partide de opoziţie din România. Soluţia a fost această campanie numită „Fără penali”. Pratic, să remobilizezi lumea încă o dată pe subiectul ăsta. De când s-au strâns aceste semnături, a început campania electorală.”, arată Mungiu Pippidi, informează Qmagazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.