Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi, despre competiția pentru șefia PNL: 'Cîțu e la putere, primarii îl vor, Iohannis îl vrea, serviciile secrete l-au înconjurat cu simpatie'

magnanews.ro
alina mungiu pippidi

Politologul Alina Mungiu Pippidi a comentat luni, la B1 TV, competiția dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban pentru șefia PNL. Pippidi spune că, pe de o parte, premierul ”are șanse foarte bune”, însă, pe de altă parte, actualul lider al partidului a mai obținut o dată funcția de președinte într-un context similar.

”Eu am prognozat că cine are rentele câștigă și, în acest moment, vedeți că și partidele, și țara se conduc în acest fel. (...) Cîțu, în acest moment, e la putere, pimarii îl vor, Iohannis îl vrea, înțeleg că serviciile secrete l-au înconjurat cu multă simpatie și, deci, are șanse foarte bune.

Ludovic Orban, însă, a mai câștigat o dată dintr-o situație destul de similară, în care erau destul de puțini de partea lui și a câștigat, pur și simplu, apelând la un mecanism pur politic, la sprijin pur politic de la oameni pe care i-a servit prin propriul său clientelism, un clientelism cu e în toate partidele.

Pe scurt, noi vorbim să reducem niște rente care sunt destul de modeste, cum sunt sporurile, și care nu trebuie tăiate, ele trebuie trasformate”, a comentat Alina Mungiu Pippidi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.