Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi îi dă în fapt pe politicieni: Dezvăluiri despre PNL şi atac la Tăriceanu

alina mungiu

Politologul Alina Mungiu Pippidi devoalează clasa politică după alegeri. Nu electoratul este cel vinovat de instalarea în funcție a unor primari corpuți, ci oferta politică a fost insuficientă, iar alegerile au fost ”neatractive” pentru că mulți candidați nu au reușit să spună nimic credibil și nu au fost ei înșiși oameni pe care să merite să-i asculți, a declarat politologul la Realitatea TV.

Citeşte şi: Victor Ponta, trecut 'pe linie moartă' de Liviu Dragnea: 'Mi-am asumat decizia'

”Proiectul PDL-PNL nu a reușit. Acest proiect trebuia să strângă fonduri din bazinul celor două partide. Acest lucru înseamnă o prognoză negativă pentru reforma acestor partide. Posibilitățile acestor partide de a se deschide cum ar trebui... să treacă de la 1% membri cât au ei din societatea românească la mai mult... să dea drumul la alegeri care să nu mai fie controlate de sus în jos... aceste posibiltăți sunt mai puține. Bătălia principală va fi între cele două partide vechi cum să-și împartă locurile. (...) Nu e bine ca propaganda de partid să devieze așa de mult. Mi-am amintit de cele două scrisori despre Marian Munteanu. Blaga e printre oamenii care au investit în această fuziune, ideea era bună”, a declarat politologul Alina Mungiu Pippidi.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie: Fiul lui Dan Adamescu a fost ELIBERAT

A doua concluzie a alergerilor locale, consideră Pippidi, este că una din ”vechile diversiuni PSD-iste” le-a ieșit. ”Aceasta este partidul numit ALDE care, dacă vă uitați, împreună cu PNL are cam scorul PSD-ului. Acest proiect de subminare a reușit”, a completat politologul.USB-ul, cea de-a treia forță care începe să se ridice în București, nu a luat semnificativ decât în București din scorul PNL, este de părere Mungiu Pippidi. ”Are aerul că foarte mulți oameni care n-au votat se duc la vot din cauza USB, în timp ce mulți care au votat cu liberalii au stat pur și simplu acasă. Au reușit demobilizarea propriilor lor tabere”, a explicat aceasta.

Citeşte şi: Gabriela Firea devoalează jocul PNL: 'Pot fi acuzată de uzurpare'

Publicul nu este vinovat că a ales primari corupți, întrucât în multe cazuri, nu a avut o opțiune mai bună, este de părere Alina Mungiu-Pippidi. ”Publicul nu are ce alege. Unde au fost alternative, lumea nu a ales primari corupți. Oferta politică e insuficientă”, a completat politologul.Modelul liberalilor de recrutare este de a crea stimulente pentru oportunism, însă acest lucru se va întoarce împotriva lor, consideră Mungiu-Pippidi. ”Modelul liberalilor de recrutare pare să fie cel folosit în cazul lui Ciprian Ciucu. El a trădat-o pe Monica Macovei și a devenit tocmai bun, i s-au făcut propuneri. Acest gen de a face de sus în jos, fără să permiți o competiție prin care să se aleagă oameni... acest lucru se va întoarce împotriva lor. Cred că de la început a fost un design să testeze în Guvernul Cioloș câteva figuri noi pentru PNL. Nu s-a spus acest lucru pe față și se va întoarce contra lor”, a mai spus aceasta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.