Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alocația pentru hrana pacienților a fost dublată de Parlament la inițiativa PSD (deputat Elena Dinu)

Facebook
Cristina Elena Dinu

Camera Deputaților a adoptat, cu largă majoritate de voturi, Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006, republicată, potrivit căruia norma de hrană alocată în unitățile spitalicești se dublează, începând cu 1 iunie a.c., de la 11 la 22 lei, anunță deputatul PSD Elena Dinu prin intermediul unui comunicat de presă.

”Potrivit actului normativ, sunt instituite noi norme cu privire la alocaţia de hrană în unităţile spitaliceşti, precum şi procedura de stabilire a acesteia.

„Cuantumul alocaţiei de hrană în unitățile sanitare publice se stabilește prin ordin al ministrului sănătății, se actualizează anual, în funcție de rata inflației și nu poate fi mai mic de 22 lei/zi de spitalizare. Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate” -  se precizează în raportul comun al Comisiilor pentru sănătate și familie și pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, cu amendamentele admise, ce a fost votat de plen la acest proiect legislativ.

Legea reprezintă un prim demers adoptat la inițiativa PSD din pachetul de măsuri „Sprijinim România”, așa cum am promis românilor.

De asemenea, Parlamentul a votat și majorarea la 3.000 lei a salariului minim în agricultură și industria alimentară, lege ce va intra în vigoare tot de la 1 iunie.

Salut votul celor două acte normative propuse de PSD, prin care, în mod explicit, viața românilor va cunoaște îmbunătățiri substanțiale.

Oamenii trebuie să aibă încredere că absolut toate măsurile din acest pachet de susținere economic și social vor fi puse în aplicare, astfel încât traiul zilnic al populației să fie decent și suportabil.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.