Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alpha Bank România a obţinut un profit operaţional de 28,5 milioane euro în primele 9 luni ale anului

alpha bank

Alpha Bank România a obţinut un profit operaţional de 28,5 milioane euro, în primele 9 luni, în urcare cu 34% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul înainte de impozitare a înregistrat o creştere anuală de 16,6 milioane euro, ajungând la 36,7 milioane euro, fiind mai mare cu 83%, a anunţat miercuri banca.

Conform sursei citate, portofoliul de credite al Alpha Bank România a depăşit 2,9 miliarde de euro la sfârşitul lunii septembrie 2022, marcând un avans anual de 8,1%, în timp ce depozitele atrase de la clienţi au ajuns la aproximativ 2,8 miliarde de euro, în creştere cu 7,3% faţă de anul precedent. La finalul primelor 9 luni ale acestui an, activele Alpha Bank România au ajuns la aproape 4,1 miliarde de euro.

Veniturile totale au crescut cu aproape 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, susţinute de o dinamică solidă atât a veniturilor nete din dobânzi (+15% an/an), cât şi a veniturilor nete din comisioane (+13% an/an). Având în vedere presiunile inflaţioniste în creştere, costurile au fost monitorizate cu atenţie, iar gestionarea eficientă a riscurilor a generat spaţiu pentru îmbunătăţirea profitabilităţii, potrivit Agerpres.

Banca menţionează că finanţările noi către companiile mari au crescut cu 35%, în timp ce originarea de credite pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi de credite ipotecare a înregistrat o creştere anuală de 55% şi, respectiv, 18%.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare şi financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activităţile internaţionale ale Grupului se extind pe lângă România, şi în Regatul Unit, Luxemburg şi Cipru.

Alpha Bank Romania este o instituţie financiară aflată printre primele 10 bănci din ţară, cu operaţiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezenţă naţională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii şi produse moderne atât pentru persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi segmentul corporativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.