Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alphabet Inc, compania-mamă a Google, intră în clubul firmelor evaluate la 1.000 miliarde de dolari

google

Capitalizarea bursieră a Alphabet Inc, compania-mamă a Google, a depăşit joi pentru prima dată pragul de 1.000 de miliarde de dolari, singurele companii care au reuşit până acum această performanţă fiind Apple, Amazon și Microsoft, transmite Reuters.

Indicii bursieri principali de la New York au încheiat ziua de joi în teritoriul noilor recorduri la Wall Street. Indicele sectorului tehnologic Nasdaq a atins nivelul record de 9.357,13 puncte după o creștere de 1,06%, în timp ce Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,92% la 29.297,64 puncte, iar S&P 500 a urcat cu 0,84%, până la 3.316,81 puncte.

Evoluția a venit pe fondul unui cumul de factori, printre care un raport pozitiv privind rezultatele financiare din partea băncii Morgan Stanley, o creștere a vânzărilor cu amănuntul, ceea ce indică reziliența consumatorului american (consumul reprezintă 70% din economia americană) și date robuste privind industria prelucrătoare. Totodată, Senatul american a aprobat acordul comercial parțial cu China și noul acord nordamerican de liber schimb, USMCA, ceea ce a sprijinit activitatea.

Acțiunile companiei Alphabet au câștigat aproape 17% în ultimele trei luni, peste evoluția referinței S&P cu aproape 6 puncte procentuale. Titlurile companiei se numără printre cele mai importante dețineri ale fondurilor de investiții, ceea ce înseamnă că mișcarea prețurilor este una mai volatilă în funcție de sentimentul din piață.

Acţiunile Alphabet au urcat cu 0,76% joi. Pe 2019, titlul companiei a înregistrat un raliu de 28%.

Alphabet își va publica rezultatele financiare pe data de 3 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.