Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alte 900 de doze de imunoglobulină vor fi livrate spitalelor care au urgenţe

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Alte 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară vor fi livrate în perioada următoare spitalelor unde există urgenţe, apoi în unităţile medicale care au solicitat medicamentul, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că luna viitoare producătorul va mai livra încă 2.000 de doze. Potrivit ministerului, dozele de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară au primit certificatul de calitate, conform procedurilor europene, astfel că se va începe livrarea lor.

“Am cerut SC UNIFARM să livreze în regim de urgenţă aceste doze de imunoglobulină ca să ajungă cât mai repede la pacienţi. Producătorul ne-a informat că luna viitoare va mai livra încă 2.000 de doze din acest produs”, transmite ministrul Sănătăţii.

Conform Ministerului Sănătăţii, săptămâna trecută au fost livrate către unităţile sanitare peste 2.000 de doze de imunoglobulină pentru tratarea cazurilor de urgenţă din secţiile de Terapie Intensivă şi, până la sfârşitul acestui an, vor mai fi trimise către spitale încă 1.000 de doze. Ministerul precizează că a aprobat preţul pentru imunoglobulina utilizată în tratamentul imunodeficienţelor primare produsă de un furnizor care a părăsit piaţa din România anul trecut, dar care şi-a anunţat intenţia de a reveni în ţară, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.