Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alte peste 3.700 de hectare de păduri cvasi-virgine intră sub protecţie totală, anunță Ministerul Mediului

Romanians Journeys
Parcul national Domogled padure munte

Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasi-virgine din România a fost îmbogăţit cu alte peste 3.700 de hectare de păduri cvasi-virgine, ce vor intra sub protecţie totală, scrie Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), pe Facebook.

Astfel, ministerul de resort informează că a aprobat, la sfârşitul lunii octombrie, introducerea a încă 3.791,5 hectare de păduri cvasi-virgine în acest Catalog, care se adaugă celor 6.998,2 hectare avizate în luna septembrie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila: ‘Ministerul Sănătăţii are nevoie de o strategie mai clară şi o coordonare mai bună”

Prin acest proces, în documentul care se află în curs de revizuire, suprafaţa pădurilor virgine şi cvasi-virgine incluse în protecţie absolută creşte la 43.823,36 de hectare.

"Mă bucur să anunţ că 2020 este anul în care Catalogul Naţional a înregistrat cea mai mare creştere de suprafeţe, de când acest instrument a fost introdus, în anul 2016. Cu această nouă actualizare, vorbim despre peste 7.800 de hectare introduse în Catalog în acest an. Şi încă nu am terminat. Mai avem în analiză, la minister sau la gărzile forestiere, studii pentru încă circa 13.000 de hectare. La toate aceste studii au fost făcute observaţii cu privire la conţinut, ce au fost comunicate elaboratorilor pentru a fi efectuate completările şi corecturile necesare. Imediat după finalizarea procesului, şi aceste suprafeţe vor fi avizate pentru a fi incluse în Catalog", a declarat Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Potrivit MMAP, în luna august a acestui an au fost semnate contractele de realizare a studiilor prin care suprafaţa pădurilor virgine şi cvasi-virgine din România se dublează.

Citește și: ‘A executat ordinul președintelui’ – Traian Băsescu, despre implicarea lui Florian Coldea în Irak, acolo unde fostul șef operativ SRI nu avea competență .

Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine a apărut în anul 2016 şi este instrumentul prin care aceste areale, identificate în teren, au fost puse sub protecţie strictă.

Comparativ cu datele din urmă cu patru ani, când doar zece judeţe aveau identificate şi incluse în Catalog păduri virgine, după finalizarea studiilor, numărul judeţelor va ajunge la 19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.