Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a participat în Florenţa la evenimentele ocazionate de inaugurarea Grădinii 'Regina-Mamă Elena a României'

basilica.ro
principesa sofia florenta

Alteța Sa Regală Principesa Sofia a participat în Florenţa la evenimentele ocazionate de inaugurarea Grădinii „Regina-Mamă Elena a României”, conform basilica.ro

În timpul vizitei întreprinse în Peninsulă în perioada 2-3 octombrie 2021, Principesa Sofia a României a vizitat şi biserica românească din localitatea italiană.

Principesa Sofia este nepoata Reginei Mamă Elena, căreia i-a fost dedicată Grădina amplasată pe colina platoului panoramic Piazzale Michelangelo din Florenţa, vizitat anual de milioane de turiști.

Regina Mamă Elena a locuit timp de patru decenii la Villa Sparta situată pe colinele fiorentine. Autoritățile locale i-au dedicat una dintre cele mai frumoase zone ale orașului, inclusă recent pe lista Patrimoniului Mondial al Umanității UNESCO.

La inaugurare, care a avut loc în 2 octombrie, au participat diplomaţi români şi italieni, alţi reprezentanţi şi specialişti din partea statului italian, dar şi clerici şi credincioşi ai comunităţii româneşti din Florenţa.

Participanţii au venit a doua zi la Parohia românească „Sfânta Muceniță Lucia” – Florenţa 2.

„După oficierea Sfintei Liturghii, s-a săvârșit cu binecuvântare arhierească slujba Te Deum-ului pentru acest eveniment, la care au participat majoritatea celor prezenți la inaugurare, precum și credincioșii parohiei”.

„Evenimentul a fost transmis de TVR precum și de diverse posturi de Radio. La final, Televiziunea Română a difuzat un film documentar de arhivă despre familia regală și rolul ei în istoria poporului român”, a declarat pentru Basilica.ro Pr. Paroh Ioan Trandafir Bobîrnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.