Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alți bani pentru valul 5: Românii ar putea fi obligați să poarte doar măști FFP2, mult mai scumpe

Promerco
masca protectie FFP2

Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România, iar Guvernul ia în calcul șomajul tehnic. Sunt noile măsuri la care se gândesc guvernanții după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut în toată țara, transmite Antena 3.

Ministrul Sănătății avertizează că am putea avea până la 80.000 de infectări pe zi, adică dublu față de valul 4 al pandemiei. În acest context, ca să limiteze îmbolnăvirile, Alexandru Rafila le cere parlamentarilor să aprobe legea care prevede certificatul verde la locul de muncă.

„Nu putem exclude o creștere accelerată în săptămânile următoare. În jurul datei de 15 ianuarie probabil că o să începem să asistăm la o creștere mai rapidă a numărului de cazuri. Noi estimăm probabil o dublare a numărului de cazuri”, este avertismentul dur lansat de ministrul Sănătății.

Deja pe masa Executivului sunt o serie de măsuri. Guvernul ia în calcul și șomajul tehnic. Măștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii iar elevii ar putea fi testați în școli și ar putea primi măști gratuite.

Ministrul Sănătății a precizat că este nevoie de o testare mai eficientă în școli. „Ar trebui regândită și se discută acest lucru pentru regândirea campaniei de testare astfel încât să existe o eficiență mai mare și cazurile suspecte să poată fi, sau nu, confirmate cu teste PCR”, a precizat Rafila, potrivit sursei citate.

Măștile FFP2 sunt de aproape cinci ori mai scumpe decât măștile de protecție obișnuite, prețul pe bucată fiind de cel puțin un leu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.