Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecare de teren în Columbia: Bilanţul a crescut la 15 morţi

alunecari de teren columbia

Alunecare de teren în Columbia: Bilanţul a crescut la 15 morţi.

Echipele de salvare au suspendat marţi căutările de supravieţuitori după alunecarea de teren care s-a soldat cu cel puţin 15 morţi şi 13 dispăruţi în Columbia, pe drumul care leagă capitala Bogotá de sud-estul ţării, informează AFP, informează Agerpres.

"Avem în prezent un bilanţ de 15 morţi şi şase răniţi", a declarat căpitanul de pompieri Alvaro Farfan într-o înregistrare video trimisă mass-media.

El a adăugat că operaţiunile de salvare au fost suspendate la căderea nopţii şi că vor fi reluate miercuri dimineaţă. Treisprezece persoane se află încă sub dărâmături.

Alunecarea de teren, care a provocat şi prăbuşirea unui pod, s-a produs la Quetame (centru), un oraş din departamentul Cundinamarca, în prezent rupt de capitală.

Anterior, colonelul Jorge Diaz, directorul local al protecţiei civile, plasase bilanţul alunecării de teren la opt morţi, şase răniţi şi circa zece dispăruţi.

El indicase, de asemenea, că 20 de case au fost "măturate" de alunecarea de teren.

''Din cauza ploilor torenţiale din după-amiaza şi seara zilei de ieri, în jurul orei 23:15, o viitură s-a produs în satul Naranjal'', declarase marţi Alvaro Farfan.

În decembrie, 34 de persoane au murit în urma unei alunecări de teren care a îngropat un autobuz şi alte câteva vehicule în nord-vestul ţării.

Sezonul ploios a început în iunie şi durează, în general, până în noiembrie. Anul trecut, acesta s-a soldat cu circa 300 de morţi şi 700.000 de sinistraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.