Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alunecare de teren în Filipine: Bilanţul a crescut la 54 de morţi

alunecari de teren columbia

O alunecare de teren provocată marţi de ploile abundente într-un sat minier din sudul Filipinelor s-a soldat cu 54 de morţi şi 63 de dispăruţi, potrivit unui nou bilanţ dat publicităţii duminică, informează AFP, potrivit Agerpres.

Bilanţul anterior era de 35 de morţi şi 77 de dispăruţi, însă duminică 19 cadavre au fost descoperite sub dărâmături, au declarat autorităţile locale.

Alunecarea de teren din satul Masara, situat în apropierea unei mine de aur, a îngropat staţia de autobuz pentru muncitorii care lucrau la mină şi 55 de case din acest sat de pe insula Mindanao, în sudul Filipinelor.

Pietrele, noroiul şi copacii s-au împrăştiat pe o distanţă de peste 700 de metri de-a lungul unui munte din apropierea minei, îngropând aproape nouă hectare.

Vineri, o fetiţă de trei ani a fost găsită în viaţă sub dărâmături, echipele de intervenţie descriind salvarea acesteia drept un "miracol".

Sâmbătă au fost găsite noi cadavre, dar operaţiunile de salvare au fost întrerupte timp de câteva ore de două cutremure, unul cu magnitudinea 5,8, survenit în jurul orei locale 11:00 (03:00 GMT), şi un al doilea cu magnitudinea 5,4, două ore mai târziu. Seismele nu par să fi provocat pagube sau victime.

Autorităţile au decis să continue căutările până când vor fi găsite toate persoanele dispărute.

Alunecările de teren sunt frecvente într-o mare parte a ţării din cauza terenului muntos, a precipitaţiilor abundente şi a defrişărilor cauzate de minerit, dar şi de arderile agricole şi de tăierea ilegală de păduri.

Precipitaţiile abundente care s-au abătut asupra unor zone din Mindanao, a doua insulă ca mărime din Filipine, în ultimele săptămâni au provocat zeci de alunecări de teren şi inundaţii, forţând zeci de mii de locuitori să se refugieze în adăposturi de urgenţă.

De asemenea, regiunea a fost afectată de mai multe cutremure majore în ultimele luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.