Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Am reuşit deblocarea monopolurilor care existau în programele de pregătire pe cardiologie, transmite Dr. Theodora Benedek

cardiologie

Preşedintele Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sănătăţii, doctor Theodora Benedek, şefa Secţiei de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, susţine că s-a reuşit deblocarea monopolurilor care existau în programele de pregătire pe cardiologie la nivelul anumitor centre şi că, astfel, la Târgu Mureş încep şase programe noi de pregătire pe cardiologie, din această toamnă, potrivit Agerpres.

"În centrul nostru universitar în SCJU Târgu Mureş, Clinica de Cardiologie încep 6 programe noi de pregătire pe cardiologie, din această toamnă.

Trei programe în domeniul intervenţional, trei programe în domeniul imagisticii cardiace. Unul dintre ele se derula şi până acum, cel de cardiologie intervenţională, dar din anul acesta centrul nostru a devenit centru de formare pentru specialiştii din întreaga ţară, care doresc să se perfecţioneze în implantare de cardiostimulatoare, în tehnici de electrofiziologie intervenţională şi în cele trei competenţe de imagistică, ecografie generală, eco transesofagiană şi ecografie vasculară. Există un foarte mare interes din toată ţara.

Citește și: ALERTĂ SURSE Falimentara City Insurance CĂLCATĂ de procurorii PICCJ - Se ridică documente ...

Am primit, în calitate de preşedinte al Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sănătăţii, numeroase solicitări pentru a debloca monopolurile care existau în aceste programe de pregătire la nivelul anumitor centre şi am generalizat această pregătire la nivelul tuturor centrelor din Româna care îndeplineau criteriile de competenţă şi de volum pentru proceduri de profesionalism ca să poată conduce aceste competenţe", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Theodora Benedek.

Şefa Secţiei de Cardiologie a SCJU Târgu Mureş consideră că demararea acestor cursuri este un mare succes al centrului universitar mureşean şi că tinerii specialişti pot astfel dobândi aceste competenţe de la cei care le practică şi au rezultate.

"În Târgu Mureş, a început deja în centrul nostru programul de competenţe de implantare de defibrilatoare intra cardiace şi de peacemakere, urmează cel de electrofiziologie intervenţională, iar, din luna octombrie, programele de imagistică cardiacă şi cel de cardiologie intervenţională, pe care îl continuăm.

Cred că este un mare succes al centrului nostru universitar. A fost inexplicabil pentru mine întotdeauna de ce Târgu Mureşul, care are cei mai buni specialişti şi este recunoscut ca brand în cardiologia românească, de ce nu poate pregăti specialişti cu competenţă în imagistică cardiovasculară şi am reuşit să depăşim aceste blocaje şi să corectăm anumite erori care s-au făcut de-a lungul timpului, din dorinţa de a păstra nişte monopoluri.

Cred că acesta este spiritul european, direcţia în care trebuie să mergem... cred că este o mare victorie pentru centru nostru că am reuşit să deblocăm aceste competenţe şi tinerii specialişti să poată învăţa aceste competenţe de la cei care le şi practică cu succes", a arătat doctor Theodora Benedek.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.