Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Am știut din prima clipă că am ajuns unde trebuie pentru a fi salvată!' - Experiența unei paciente accidentată grav

Radu Pop
Sanador
ecografie

În urmă cu câteva luni, la 50 de ani, Raluca a trecut printr-un accident rutier foarte grav, care aproape i-a curmat viața. În urma acestuia, pacienta s-a ales cu un traumatism sever vertebro-medular toraco-lombar, cu fracturi cominutive pe mai multe niveluri ale coloanei vertebrale, între T7, L1 și L2. Practic, fiecare din cele trei vertebre a fost fracturată în mai multe locuri, iar fragmentele apăsau pe măduva spinării, ceea ce însemna că pacienta era complet imobilizată.

Fiind un caz foarte grav, care avea nevoie de o intervenție chirurgicală imediată, familia a decis mutarea pacientei într-un spital multidisciplinar din București, unde i se puteau acorda cele mai bune îngrijiri medicale. Astfel, Raluca a ajuns la Compartimentul de Primiri Urgențe SANADOR, singurul din sistemul medical privat, unde i s-au făcut mai multe investigații, după care a fost internată imediat pe Secția de Neurochirurgie din Spitalul Clinic SANADOR. Aici a fost preluată de către unul dintre medicii cu cea mai mare experiență în patologia vertebro-medulară din România – dr. Marius Catană, medic primar neurochirurgie, care i-a explicat pacientei că singurul tratament posibil în cazul ei este cel chirurgical.

„Domnul doctor Marius Catană este medicul care face minuni! Am știut din prima clipă că am ajuns unde trebuie pentru a fi salvată! Mi-a oferit toate informațiile și mi-a explicat că este un caz grav și că voi avea o intervenție chirurgicală complexă, dar care-mi va da șansa să mă refac complet. Știam că este medicul căruia îi pasă cu adevărat de pacienți și se implică cu profunzime și cu dorința de a inova, pentru a-i da șansa fiecăruia să se vindece!”, își amintește Raluca.

Raluca a avut nevoie de o intervenție chirurgicală foarte complexă, care a durat mai bine de patru ore și a presupus fixarea regiunilor vertebrale afectate. În urma acestei intervenții, pacienta a putut să își recapete postura și controlul mișcărilor.

„După operație, domnul doctor a venit să vadă cum mă simt, dacă mă pot ridica. Am reușit să stau în șezut fără dureri și cu control în mișcări, iar la scurt timp după intervenție am început să merg singură cu cadrul. Pentru mine, recuperarea a fost ușoară, rapidă și fără dureri. Domnul doctor Catană demonstrează de fiecare dată că alege cele mai sigure și inovative tehnici în intervențiile chirurgicale extrem de complexe pe care le face!”, conchide pacienta.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia atât de consultații de specialitate, cât și de investigații imagistice performante, realizate cu echipamente de vârf, pentru o evaluare completă și un plan de tratament personalizat. La SANADOR, examinările RMN sunt efectuate cu echipamente RMN 3 Tesla, care furnizează imagini detaliate și foarte clare, într-un interval de timp foarte scurt.

Echipa de Neurochirurgie a Spitalului Clinic SANADOR abordează în condiții de maximă siguranță întreaga patologie neurochirurgicală – cranio-cerebrală, vertebro-spinală, dar și periferică. Neurochirurgii SANADOR operează cu ajutorul unor echipamente performante, de ultimă generație, indispensabile pentru neurochirurgia modernă: microscopul operator Zeiss Kinevo 900 și sistemul avansat de neuronavigație Medtronic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.