Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amânarea după amânare la CSM! Reacțiile Liei Savonea și Anei Birchall

Inquam Photos / Octav Ganea
savonea la csm

Ședința plenului CSM, programată pentru ziua de luni, nu va mai avea loc din lipsă de cvorum, a anunțat președintele Lia Savonea. Potrivit unor surse din Consiliu, câțiva procurori și judecători au refuzat să participe la plen până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi punctele ce vizau SIIJ.

„Plenul nu se va ține din cauza lipsei cvorumului, respectiv absenței colegilor noștri judecători și procurori de la ședință”, a anunțat președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, conform Mediafax. Ședința ar fi trebuit să înceapă la ora 9:30.

Lovitură pentru Adina Florea de la CSM - Bogdan Licu anunță că nu a fost întrunit cvorum

Aceasta este a doua oară când plenul este amânat din lipsă de cvorum.

Potrivit unor surse apropiate Consiliului, câțiva procurori și judecători au refuzat să participe la plenul de luni până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi toate punctele care vizează Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Nu a fost cvorum. Doamna președinte Savonea o sa vă dea toate detaliile. După cum observați, eu m-am prezentat la plen”, a spus ministrul Justiției, Ana Birchall, la ieșirea din sediul CSM.

Plenul CSM avea, luni, pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obținut punctajul cel mai mare.

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi era cererea lui Gheorghe Stan de a i se rezerva un post de procuror la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), până la încetarea mandatului de 9 ani ca judecător la Curtea Constituțională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.