Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ultimă oră – 'În momentul de față vorbim de amânarea examenelor': președintele sindicatelor din Educație

Inquam Photos / Octav Ganea
greva educatie

Președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a spus luni, într-o intervenție la postul Digi24, că examenele ar putea fi amânate.

„A fost o pandemie și spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, în România examenele au fost susținute. În momentul de față vorbim de amânarea examenelor pentru că suntem în această acțiune de protest fără precedent și rugăm copiii și părinții să ne înțeleagă și să fie alături de noi”, a spus Marius Nistor, la Digi24.

Propunerile Guvernului, insuficiente

„Cred că domnii de la Guvern nu și-au dat seama cam care este amploarea nemulțumirilor la nivel național în sistemul de învățământ preuniversitar. Cred că nu și-au imaginat că se poate ajunge aici. Nu s-au gândit că poate să existe atâta unitate și solidaritate, că putem fi susținuți de părinți și nu numai, dar parcă au vrut să vadă dacă ce se întâmplă în momentul de față este posibil. Așa au început discuțiile cu ei. Nu înțeleg că această categorie socio-profesională are orgoliul ei, demnitatea ei, și nu poate accepta firimituri sub formă de vouchere sau carduri, atât timp cât a observat că statul român nu a avut nicio reținere să crească salariile în alte domenii.

Nu avem nimic cu nimeni, dar oamenii văd și pot să filtreze informațiile care apar și să ia decizii în cunoștință de cauză”, susține el.

„Consider în momentul de față ne-a auzit o țară întreagă, ținând cont că este o solidarizare fără precedent cu cadrele didactice, cu cei care lucrează în sistemul de învățământ. Politicienii nu știu ce au înțeles, mă îndoiesc că au priceput ceva vizavi de ceea ce se întâmplă în momentul de față, pentru că atâta vreme cât majoritatea salariaților din învățământ au intrat într-o acțiune de protest și suntem în a șasea zi de grevă generală și ne pregătim de unul dintre cele mai mari marșuri de protest, la care vor veni peste 20 de mii de colegi din București în primul rând, dar și din țară, iar ei vorbesc în continuare de aceeași propunere care a fost refuzată săptămână trecută, este clar că sunt într-o lume a lor, într-o lume a politicienilor, într-o lume care a pierdut orice contact cu lumea asta a celor mulți, cu problemele și necazurile lor”, adaugă președintele Federației Sindicatelor din Educație.

„Nu e vorba de flexibilitate aici. Noi discutăm până la urmă despre ceva mai mult decât creșterile salariale. Este vorba de statutul nostru social, al celor din învățământ, de demnitate și respect. Ori până în momentul de față, cadrele didactice și cei care lucrează în sistem au fost jigniți, desconsiderați și bineînțeles ignorați de cele mai multe ori”.

Greva din învăţământ continuă: 'Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas' / Solicitările protestatarilor

„Greva este foarte importantă ca acțiune în sine, pentru că se dorește nu numai tragerea unui semnal de alarmă, ci se dorește un restart la nivelul societății, pentru că educația nu e numai a noastră, ci a tuturor, și în momentul în care noi venim și prezentăm niște nemulțumiri legate nu numai de resursa umană, ci și de celelalte probleme ale sistemului este clar că rezolvarea lor poate influența în bine viitorul a trei milioane de copii”, a concluzionat el.

Oferta Guvernului pentru profesori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.