Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BREAKING - Guvernul anunță prime acordate profesorilor: peste 700 de milioane de lei/ VIDEO

Guvern

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că va fi adoptată o OUG în cadrul Guvernului prin care se vor acorda sume suplimentare profesorilor și personalului nedidactic. Măsurile vor fi adoptate, miercuri, în ședința de Guvern.

- ”Guvernul României a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didcatic auxiliar şi nedidactic. Voi prezenta ceea ce în următoarele minute iniţiatorii actului normativ Ministerul Investiţiilor şi Proiecteor Europene şi MEN vor posta în transparenţă decizională pe site-urile proprii, urmând ca acest act normativ să fie pe masa Guvernului şi adoptat curând”, a declarat Cărbunaru.

El a precizat că efortul bugetar depăşeşte 700 milioane lei, cu resurse europene, 410 milioane lei din exerciţiul financiar 2021-2027m 313 milioane lei din bugetul, în total 729 milioane lei.

„Astăzi voi anunța faptul că Guvernul României a pregătit OUG care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic în contextul discuțiilor pe care reprezentanții Guvernului le-au purtat în aceste zile cu liderii sindicatelor din Educație. Este un efort bugetar care depășește suma de 700 de milioane de lei cu resurse europene – 410 milioane de lei bani europeni din Programul Educație și ocupare perioada 2021 – 2027, respectiv 313 milioane lei din bugetul național. Acești bani se vor adăuga la cei 300 de milioane de lei alocate pentru majorarea veniturilor personalului nedidactic, lucru care s-a întâmplat deja. Împreună sunt peste 1 miliard de lei pe care guvernul îi alocă pentru majorarea veniturilor personalului din sistemul educațional”, a spus Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, sunt 273.532 de beneficiari, practic toți angajații din sistremul de învățământ care vor primi în mod diferențiat următoarele sume:

- cei 2.500 de lei are reprezintă măsuri de susținere, fie sub formă de primă de carieră didactică, fie sub formă de primă de compensare sau salarială care va reprezenta un regim tranzitoriu până la adoptarea noii grile de salarizare, pentru personalul didactic și didactic auxiliar.

- Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar şi alte sume, în total 1.000 lei pentru personalul nedidactic care vor primi acest bani în iunie şi septembrie, în timp ce personalul didactic şi didactic auxiliar va primi 1.000 lei în luna iunie şi 1.500 lei în luna octombrie, aşa cum am anunţat

Inițiatorii actului normativ: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Educației le vor posta în procesul de transparență decizională pe site-urile proprii, urmând ca acest act normativ să ajungă pe masa Guvernului și în cel mai scurt timp să fie și aprobat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.