Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon lansează serviciul Amazon Pharmacy, care permite clienţilor din SUA să comande livrarea la domiciliu a medicamentelor cu prescripţie

Channel News
Amazon Pharmacy

Amazon intră pe piaţa serviciilor farmaceutice cu o nouă ofertă numită Amazon Pharmacy, care permite clienţilor din Statele Unite să comande livrarea la domiciliu a medicamentelor cu prescripţie. Membrii Amazon Prime vor beneficia de livrarea gratuită a medicamentelor, relatează CNBC preluat de news.ro

Amazon şi-a dezvoltat treptat oferta pe piaţa farmaceutică, în ultimii câţiva ani, după preluarea Pillpack, în 2018.

Piaţa farmaceutică este complexă şi competitivă în Statele Unite, iar Amazon Pharmacy este construită în parte pe infrastructura PillPack, inclusiv pe softul farmaceutic, al centrelor de fulfillment şi al relaţiilor cu planurile pentru sănătate.

Amazon Pharmacy, lansată marţi, este cea mai importantă iniţiativă a companiei pe piaţa de 300 de miliarde de dolari şi concurează dominaţia unor farmacii tradiţionale cum ar fi CVS şu Walgreens, precum şi alţi retaileri mari care oferă servicii farmaceutice, cum este Walmart.

În urma anunţului, acţiunile companiilor farmacejutice au scăzut puternic. Titlurile CVS au coborât cu 7,5%, Waşgreens Boots Alliance cu peste 8%, iar Rite Aid cu peste 16%. GoodRx, care ajută clienţii să găsească discounturi pentru medicamentele cu prescripţie, a consemnat un declin al titlurilor de peste 18%.

Acţiunile Amazon au avansat cu peste 1%.

Clienţii cu vârste de peste 18 ani vor avea acces la serviciul de farmacie de săptămâna aceasta, în 45 de state, fără a include Hawaii, Illinois, Kentucky, Louisiana şi Minnesota. Amazon se aşteaptă să deservească aceste state în timp.

Amazon Pharmacy va accepta majoritatea formelor de asigurare, dar ar putea oferi economii şi persoanelor fără asigurare. Clienţii pot utiliza, de asemenea, conturi de cheltuieli flexibile sau conturi de economii de sănătate pentru a cumpăra medicamente cu reţete prin acest serviciu.

Înainte ca clienţii să comande medicamente pentru prima dată, site-ul le-ar putea pune întrebări cum ar fi, în cazul femeilor, dacă sunt gravide, data naşterii şi sexul, aşa cum a fost atribuit la naştere.

Aceste informaţii sunt cerute de lege pentru a oferi îngrijire în farmacie şi îi ajută pe farmacişti să facă operaţiuni precum confirmarea reţetelor.

Medicii pot trimite reţete direct la Amazon Pharmacy sau pacienţii pot solicita un transfer de la un comerciant cu amănuntul existent, cum ar fi CVS sau Walgreens. Amazon spune că are instrumente pentru a verifica dacă un medic a comandat în mod legitim fiecare reţetă şi pentru a reduce potenţialele fraude.

Clienţii Amazon Prime primesc livrarea gratuit, în două zile, deşi expedierea poate dura până la cinci zile la prima comandă, deoarece este nevoie de timp pentru a transfera un medicament. Clienţii care nu au Prime pot primi livrarea gratuit în termen de cinci zile sau pot plăti 5,99 dolari pentru a trece la livrarea de două zile.

Medicamentele oferite includ un mix de medicamente generice şi de marcă. Clienţii pot avea acces la produse pentru controlul sarcinii, precum şi la medicamente prescrise frecvent, cum ar fi insulina, cremele cu steroizi triamcinolonici, metformina pentru controlul zahărului din sânge şi sumatriptanul pentru migrene.

Amazon nu va livra medicamente controlate conform programului II, între care se află majoritatea opioidelor, şi nu va înlocui magazinul Health & Personal Care oferind vitamine şi suplimente.

Clienţii care au întrebări despre medicamentele lor pot contacta oricând, online sau telefonic, un farmacist sau un tehnician farmacist. Amazon va urmări, de asemenea, interacţiunile medicamentoase potenţial problematice pentru clienţii care iau mai multe medicamente simultan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.