Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amazon pierde teren în fața Microsoft! Care este cea mai valoroasă companie a lumii

emirates247.com
giganti internet - facebook, apple, google, amazon

Microsoft a redevenit vineri a doua cea mai valoroasă companie americană, după rezultatele trimestriale dezamăgitoare raportate de Amazon.com, care au şters 65 de miliarde de dolari din capitalizarea retailerului online, transmite Reuters, conform news.ro.

Pe primul loc se află Apple, cu o capitalizare bursieră de peste 1.000 de miliarde de dolari, după ce a trecut de acest prag în septembrie.

Între sfârşitul anului 1998 şi începutul anilor 2000, Microsoft a avut cea mai mare capitalizare de piaţă de pe Wall Street, înaintea de spargerea bulei dot-com.

Acţiunile Amazon au scăzut cu 7%, cel mai mult în ultimii aproape trei ani din cauza estimărilor sub aşteptările analiştilor referitoare la sezonul sărbătorilor de iarnă, amplificând temerile că cele mai valoroase companii de tehnologie încep să fie concurate mai puternic.

Cazul Khashoggi divizează UE - În Timp ce Franța nu se grăbește să adopte sancțiuni, Austria se alătură țărilor care cer sancționarea Arabiei Saudite

Titlurile Microsoft au scăzut modest, cu 1,1%, în contextul declinuui generalizat al acţiunilor din sectorul tehnologiei, care a fost provocat şi de rezultatele trimestriale sub aşteptări ale Alphabet, compania mamă a Google.

Microsoft a înregistrat vineri o capitalizare de piaţă de 823 de miliarde de dolari, iar Amazon de 805 miliarde de dolari.

Chiar dacă a scăzut puternic în această săptămână, capitalizarea Amazon este cu 40% mai ridicată faţă de începutul anului.

Ţinta medie de preţ a analiştilor pentru acţiunile Microsoft evaluează compania la 963 de miliarde de dolari, iar în cazul Amazon la 1.068 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.