Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Germaniei în Myanmar cere acces consular la jurnalistul polonez deţinut care lucra pentru agenţia de ştiri germană DPA

Pinterest
Myanmar steag flag

Ambasada Germaniei în Myanmar le-a cerut autorităţilor din această ţară să se asigure că jurnalistul reţinut care lucrează pentru agenţia de ştiri germană DPA beneficiază de "un tratament corect şi uman", relatează sâmbătă DPA.

Jurnalistul polonez Robert Bociaga a fost arestat joi de forţele de securitate din Taunggyi, în centrul Myanmar, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac fără precedent la Mircea Dinescu: ‘Pușlama ordinară’

"Ambasada a solicitat oficial, şi în numele ambasadei poloneze la Bangkok, ca partea din Myanmar să ofere informaţii privind locul exact în care se află cetăţeanul polonez deţinut, să ofere acces consular imediat la el şi să dea informaţii scrise despre motivul detenţiei sale şi acuzaţiile care i se aduc", se menţionează într-un comunicat postat sâmbătă pe Facebook.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani ar fi fost bătut şi rănit în timpul arestării, a postat pe Facebook un reporter de la Khit Thit.

În fotografii se poate vedea cum Bociaga este înconjurat de o duzină de bărbaţi în uniformă şi îşi ridică mâinile sus.

"Ca orice deţinut, el are dreptul la reprezentare legală şi, ca deţinut străin, la protecţie consulară. Ambasada aşteaptă de la partea din Myanmar să respecte Convenţia de la Viena privind relaţiile consulare, un răspuns prompt şi un tratament corect şi uman al persoanei deţinute", a mai afirmat ambasada germană, care reprezintă şi interesele consulare ale cetăţenilor polonezi în Myanmar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.