Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Israelului în România oferă detalii crâncene despre atacuri: 'Unele filmări sunt atât de tulburătoare încât nici nu pot fi difuzate' - VIDEO

thetimesofisrael
israel

Ambasada Israelului în România oferă detalii crâncene despre atacuri: 'Unele filmări sunt atât de tulburătoare încât nici nu pot fi difuzate'

Ambasada Israelului în România a transmis noi mesaje pe pagina de Facebook, în care reiterează ideea că statul este în război. Oficialii ambasadei vorbesc despre clădirile rezidnţiale care sunt sub tirul rachetelor, dar şi despre teroriştii Hamas care s-au infiltrat în comunităţi şi încearcă să ucidă cât mai mulţi civili, relatează News.ro.

”Israelul este în război. În dimineaţa aceasta, teroriştii Hamas s-au infiltrat în comunităţile israeliene, pătrunzând în fiecare casă în încercarea de a omorî cât mai mulţi cetăţeni israelieni nevinovaţi”, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Oficialii instituţiei publică şi câteva clipuri video, dar afirmă că ”unele dintre înregistrările video şi audio surprinse sunt atât de tulburătoare încât nici nu pot fi difuzate”.”Statul Israel ia toate măsurile pentru a-şi proteja cetăţenii şi pentru a-i captura pe cei care le fac rău”, au mai transmis oficialii ambasadei.

Aceştia precizează, de asemenea, că zonele rezidenţiale din Israel se află sub atacul rachetelor încă de la primele ore ale dimineţii. ”Teroriştii Hamas înarmaţi patrulează pe străzi încercând să omoare civili israelieni nevinovaţi care s-au baricadat în propriile case”, este un alt mesaj postat pe Facebook.

Bilanţul victimelor este în continuă creştere.

Vezi și: Israelul ripostează extrem de dur: sute de morți și peste 1000 de răniți raportați în rândul palestinienilor.

Vezi și: Judecătoarea Adriana Stoicescu, în zona de conflict din Israel - A filmat atacatorii de la geam (VIDEO)

Context

  • Cel puțin 160 de palestinieni au fost uciși în Gaza și peste 1.000 de răniți, potrivit autorității palestiniene de sănătate, după ce Israelul a lansat atacuri ca răzbunare la ofensiva surpriză a Hamas pe teritoriul israelian.
  • Oficialii israelieni din domeniul sănătății spun că cel puțin 40 de israelieni au fost uciși și 750 au fost răniți din cauza atacurilor Hamas.
  • Premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că țara sa este „în război”, în timp ce oficialii palestinieni spun că încetarea ocupării israeliene a teritoriului lor este singura garanție pentru „securitate, stabilitate și pace” în regiune.
  • SUA spun că vor depune eforturi pentru a se asigura că Israelul „are ceea ce are nevoie pentru a se apăra”, iar Marea Britanie, UE și Ucraina au condamnat atacurile Hamas asupra Israelului.
  • Un consilier al liderului suprem al Iranului, Ali Hosseini Khamenei, spune că Iranul a sprijinit atacul palestinienilor. Grupul armat libanez Hezbollah a mai spus că este „în contact direct cu conducerea rezistenței palestiniene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.