Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada rusă la Damasc a fost atacată cu obuze

Vladimir Putin

Ambasada rusă la Damasc a fost vizată de atacuri cu obuze joi şi vineri, fără a se înregistra victime, a anunţat Ministerul de Externe rus, citat de Reuters şi AFP.

Unul dintre proiectile a lovit spaţiul dintre zona de birouri şi cea de locuit, iar un altul a explodat la 20 de metri depărtare de intrarea în imobil, producând pagube materiale.

Citește și: EXPERIMENT A mers pe stradă goală, doar vopsită: Reacțiile oamenilor – VIDEO HOT

''Pe 2 şi 3 februarie, ansamblul ambasadei Rusiei în Siria a fost vizat în două rânduri de tiruri de obuze, trase dinspre un cartier al capitalei siriene ocupat de terorişti. Rusia îşi va continua lupta sa fără compromisuri contra teroriştilor în Siria'', a menţionat diplomaţia rusă.

Moscova condamnă categoric aceste noi atacuri teroriste, adaugă MAE rus, care dă asigurări că 'această crimă nu poate rămâne nepedepsită'.

Citește și: Asta trebuie să faci dacă vrei să trăiești mult: Regulile de respectat

La finalul lunii decembrie, ambasada rusă la Damasc fusese deja ţinta mai multor atacuri cu obuze, care nu au făcut victime.

Rusia, Iranul şi Turcia au mediat o încetare a focului între regimul de la Damasc şi grupările rebele, înţelegere intrată în vigoare pe 30 decembrie. Din acest acord de încetare a focului este exclusă gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Citește și: Justin Bieber și-a vândut Ferrariul: A obținut o sumă fabuloasă – VIDEO

De asemenea, Moscova, Teheranul şi Ankara au condus o rundă de convorbiri de pace, la Astana, între reprezentanţii regimului şi opoziţiei siriene. Discuţiile nu au înregistrat însă progrese notabile în vederea unei soluţionări a conflictului, soldat cu 310.000 de morţi de la declanşarea sa, în martie 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.