Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Rusiei de la Chișinău, mesaj pentru cetățenii ruși aflați în Moldova: Dragi cetățeni ai Rusiei și compatrioți ruși!

www.casata.md
Guvern Chișinău R Moldova

Ambasada Federației Ruse în R. Moldova a emis o notă informativă prin care solicită cetățenilor ruși aflați în R. Moldova să contacteze misiunea diplomatică în cazul în care sunt discriminați „pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură”.

„Dragi cetățeni ai Rusiei și compatrioți ruși! În legătură cu cazurile de discriminare pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură, precum și săvârșirea acțiunilor de violență sau acțiuni care amenință viața și sănătatea, puteți contacta adresa ambasadei la adresa electronică: sos.moldova@mail.ru.

Cererea trebuie să conțină datele de contact ale solicitantului. Toate cererile vor fi luate în considerare în ordinea stabilită”, se arată în nota informativă a ambasadei, transmite Știri.md.

Pe acest subiect, ZdG a solicitat o reacție de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), pe care o vom publica când vom primi un răspuns.

Pe 11 martie curent, Amdasada Federației Ruse de la București a postat pe resursele sale online un anunț prin care le-a cerut rușilor din România care au fost discriminați, au fost victime ale violenței sau amenințați să anunțe misiunea diplomatică, prin mesaj pe e-mail.

Ambasada nu a explicat motivele pentru care a colectat astfel de informații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.