Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA a donat două aparate de poligraf de ultimă generație Centrului Național Anticorupție din Republica Moldova

poligraf

Două aparate de poligraf de ultimă generație au fost donate Centrului Național Anticorupție de către Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, transmite IPN.

Directorul CNA, Ruslan Flocea, a declarat că este foarte importantă utilizarea  poligrafului de către toate instituțiile de drept. „Poligraful este un instrument de selecție indispensabil la angajarea în cadrul CNA, astfel încât niciun candidat care pică testul la poligraf să nu mai poată accede la funcție”, a precizat șeful Centrului Național Anticorupție. Cu sprijinul Ambasadei SUA în Moldova, poligrafologii moldoveni au beneficiat în anul curent și de instruiri de specialitate în Ucraina.

Robert M. Alexander, consilier superior în domeniul aplicării legii pe lângă Ambasada SUA la Chișinău, a menționat că misiunea diplomatică este deschisă pentru colaborare cu CNA în măsura în care asistența oferită va ajuta instituția să obțină rezultate notabile în prevenirea și combaterea corupției.

Legea privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) a fost adoptată în 2008, iar implementarea a început în 2015, când a fost creată Comisia de stat pentru testări cu utilizarea poligrafului. Subiecți ai testării sunt persoanele care se angajează sau care îndeplinesc serviciul în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Național Anticorupție, Autorității Naționale pentru Integritate, Serviciului Informații și Securitate și Serviciului Vamal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.