Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA din Moldova pune gaz pe foc în scandalul declarațiilor ambasadorului

ambasada sua moldova

Ambasadorul SUA de la Chișinău, James Pettit, a stârnit revoltă pe ambele maluri ale Prutului după ce a declarat că Republica Moldova trebuie să rămână un stat independent, iar unirea cu România nu este o alegere practică. Ambasada revine cu precizări după scandalul iscat de diplomat.

Solicitați de UNIMEDIA, reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău au venit cu o poziție oficială. „Statele Unite sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei - aceasta fiind o politică de lungă durată a SUA. Statele Unite rămâne un partener în dezvoltarea economică și democratică a Moldovei și susține dorința de integrare în comunitatea Euro-Atlantică”, se menționează în răspunsul oficial al Ambasadei.

Vezi și: Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

„Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova”, a a fost declarație ambasadorului James Pettit care i-a nemulțumit pe adepții unirii.

A fost redactată și o petiție prin care se cere expulzarea diplomatului. Peste 700 de semnături au fost strânse până la ora publicării acestei știri.

Vezi și: Moldovenii cer EXPULZAREA ambasadorului SUA la Chișinău/ PETIȚIE

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.