Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA la Chișinău a felicitat Mitropolia Basarabiei pentru implicarea filantropică din perioada pandemiei

Buna organizare și actele de binefacere organizate de Mitropolia Basarabiei în perioada pandemiei au fost apreciate de Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chişinău, potrivit basilica.ro.

Felicitările au fost transmise de Robert Keane, Consilier pentru Drepturile Omului – Ambasada SUA, în cadrul unei întâlniri virtuale cu reprezentantul mitropoliei, Arhid. Maxim Sturza. Întrevederea a avut loc săptămâna trecută.

În urma discuţiilor purtate între cei doi oficiali, Ambasada SUA şi-a exprimat intenţia de a sprijini activitatea filantropică viitoare a mitropoliei.

Citește și: Traian Berbeceanu: ‘Bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate’

„Datorită unei colaborări frumoase, Ambasada SUA la Chișinău s-a oferit să sprijine și să încurajeze activitățiile de caritate ale Mitropoliei Basarabiei, apreciind eforturile depuse de ÎPS Părinte Mitropolit”, se menţionează pe site-ul mitropoliei.

Până în prezent, pentru a reduce efectele pandemiei, mitropolia a oferit echipament medical, produse alimentare şi alte ajutoare în valoare totală de 120.000 euro.

La nivelul Patriarhiei Române, în cele două luni de urgenţă, Biserica a oferit ajutoare în valoare de peste 4,3 milioane euro (20.896.872 lei) persoanelor vulnerabile și instituțiilor medicale afectate de pandemia Covid-19.

Întreaga activitate filantropică a Bisericii a fost apreciată de Preşedintele României care a remarcat faptul că „prin rugă și sprijin pentru cei aflați în dificultate, prin ajutor pentru cei din prima linie, Biserica Ortodoxă Română a participat consistent la efortul național de combatere a pandemiei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.