Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada SUA, mesaj în an electorat: Cine decide soarta alegerilor din 2016

ambasada sua

De Ziua Mondială a Libertăţii Presei, Ambasada SUA în România are un mesaj pentru jurnalişti, dar şi o veste proastă pentru moguli şi politicienii care vor să controleze presa: soarta alegerilor din 2016 va fi decisă în mare parte de internet.

Într-un interviu acordat portalului justitiecurata.ro, Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, afirmă că "internetul va continua să joace un rol major în informarea la nivel naţional şi local". "Blogurile, reţelele de socializare şi websiteurile oferă o voce alternativă jurnaliştilor şi cetăţenilor, permiţându-le să se exprime liber şi să ocolească orice control editorial. Anticipez că în România, internetul va avea un impact şi mai mare ca sursă de informare, în viitorul foarte apropiat", a declarat Thompson.

Vezi şi: PNL, reacție la scandalul momentului: 'Acest ministru s-a compromis'

Presa din România are nevoie, în opinia oficialului american, de mai multe anchete, care că meargă în profunzimea lucrurilor, dar şi de o clarificare a proprietăţii instituţiilor de presă şi a politicii editoriale.

"Doresc să le mulţumesc jurnaliştilor români pentru munca lor. Continuaţi să fiţi curajoşi, uniţi în apărarea adevărului şi, în ciuda greutăţilor, continuaţi să vă slujiţi comunităţile. 2016 este an electoral pentru România şi pentru SUA, aşadar aveţi responsabilităţi suplimentare. Doresc să închei citându-l pe preşedintele Obama, care la recepţia organizată cu ocazia ceremoniei de acordare a Premiului Toner pentru Excelenţă în Relatare Politică, de către University of Syracuse, le-a spus jurnaliştilor că 'O misiune bine îndeplinită nu înseamnă doar să-i dai cuiva un microfon. Înseamnă să cercetezi, să sapi mai adânc şi să ceri mai mult. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, electoratului i s-ar aduce un serviciu mai mare.' Mă aştept să văd acest lucru la canalele media americane în alegerile de anul acesta şi sper ca şi jurnaliştii români să facă acelaşi lucru aici", a mai afirmat Dean Thompson în interviul pentru justitiecurata.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.