Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada Suediei aruncă diplomaţia la coşul de gunoi. Război al replicilor cu un ministru din Guvernul Dăncilă

https://pixabay.com
Suedia

Ambasada Suediei a postat, duminică, pe Facebook, un mesaj în care arată că în urmă cu zece ani Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Herta Mueller, autoare germană de origine română, poetă și eseistă, ca replică la o postare a ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, transmite Mediafax.

”În urmă cu zece ani, Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Herta Mueller, autoare germană de origine română, poetă și eseistă. Născută în Nițchidorf (Timiș), limba sa maternă este germana. Încă de la începutul anilor 1990, aceasta a fost recunoscută pe plan internațional, iar lucrările sale au fost traduse în peste douăzeci de limbi. Mueller este cunoscută pentru lucrările sale în care descrie efectele violenței, cruzimii și terorii, în special în timpul Republicii Socialiste România, sub regimul lui Nicolae Ceaușescu, pe care l-a experimentat ea însăși”, punctează Ambasada Suediei pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: De ce NU este recomandat să adaugi lapte sau zahăr în cafea

Ambasada Suediei mai arată că în 2009, Academia Suedeză a anunțat că aceasta a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură, fiind descrisă ca o femeie "care ,cu densitatea poeziei și sinceritatea prozei, a descris plastic universul dezrădăcinaților".

”În decembrie 2009, Herta Mueller a primit Premiul Nobel de la Majestatea sa Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei la Stockholm”, se mai arată în postare.

Postarea Ambasadei Suediei vine după ce ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, a reacționat, sâmbătă, după ce Ambasada Suediei a postat cu mesaj despre adoptarea bugetului. El a ținut să amintească de faptul că în 2018 din cauza unui scandal sexual de răsunet, a fost amânată decernarea premiului Nobel pentru literatură.

”Una dintre reprezentantele diplomatice a unei țări din UE la București, cunoscută pentru aparițiile pe rețelele de socializare online găsește de cuviință să ne explice metodic cum se aprobă bugetul în țară sa. Mulțumindu-le pentru sfatul nesolicitat, poate reușesc, cu aceeași promptitudine și umor ce le acompaniază, de obicei, postările online, să ne spună dacă, anul acesta, Academia suedeză, instituția culturală responsabilă pentru acordarea prestigioaselor premii Nobel va acordă premiul pentru literatură...pentru că anul trecut, l-a ratat, după mai bine de 70 de ani de acordare din cauza scandalului sexual și financiar din interiorul Academiei suedeze”, a scris ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

El mai spune că România, în 2019, va avea ”buget cu certitudine”.

”Ce putem află însă despre acordarea premiului Nobel pentru literatură în 2019? Avem aceeași certitudine sau va fi același eșec că în 2018 când iubitorii de literatură din întreagă lume au fost privați de acest eveniment care da repere în domeniu la nivel mondial?”, a adăugat Petrescu.

Reacția ministrului Comunicațiilor a venit după ce Ambasada Suediei la București a postat vineri un mesaj referitor la adoptarea bugetului în România,

„În Suedia, proiectul de lege a bugetului trebuie să fie întotdeauna prezentat cel târziu la 15 noiembrie. Scopul termenului-limită este de a asigura că există timp înainte de începerea noului an fiscal pentru a se lua deciziile oficiale necesare pentru a continua activitățile guvernamentale”, a transmis vineri, pe Facebook, Ambasada Suediei la București.

CITEȘTE ȘI: REGIM pentru 4 SĂPTĂMÂNI pentru tratarea DEZECHILIBRULUI HORMONAL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.