Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea Olandei în Pakistan, Ardi Stoios-Braken, a primit ameninţări după publicarea unor caricaturi cu profetul Mahomed pe Twitter

Twitter
Ardi Stoios-Braken

Ambasadoarea Olandei în Pakistan, Ardi Stoios-Braken, se confruntă cu ameninţări, au anunţat marţi autorităţile olandeze, după ce pakistanezii şi-au exprimat furia pe reţelele sociale ca urmare a publicării pe Twitter de către eurodeputatul olandez anti-islam Geert Wilders a mai multor caricaturi cu profetul Mahomed, relatează AFP, informează Agerpres.

La sfârşitul lunii august, Wilders a anulat un concurs de caricaturi înfăţişându-l pe profetul Mohamed, prevăzut să aibă loc în Olanda, după proteste ale grupurilor islamiste din Pakistan. De atunci, deputatul a publicat mai multe desene de acest gen pe Twitter, provocând iritarea islamiştilor pakistanezi.

'Ne confruntăm într-adevăr cu ameninţări împotriva ambasadoarei' Ardi Stoios-Braken, a declarat marţi o purtătoare de cuvânt a Ministerului olandez de Externe.

Securitatea ambasadei şi a angajaţilor săi este 'subiect de discuţie între Olanda şi Pakistan', a adăugat ea.

Mass-media pakistaneze şi olandeze au publicat un document prezentat sub forma unei scrisori datate 29 octombrie, emis de Ministerul de Interne pakistanez şi în care erau evocate ameninţări provenite din partea partidului radical Tehreek-e-Labaik (TLP).

'Elemente asociate TLP intenţionează să îl vizeze pe ambasadorul olandez de la Islamabad ca mijloc de răzbunare pentru publicarea caricaturilor' de către Geert Wilders, se arată în documentul publicat de mass-media.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al TLP a negat orice ameninţare împotriva ambasadoarei Olandei.

'Atacarea cuiva nu este o practică a Tehreek-e-Labaik. Suntem o mişcare paşnică şi credem în dialog', a spus el, cerând guvernului olandez 'să-l excludă pe Wilder din Parlament'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.