Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea SUA este convocată la Moscova și acuzată de implicare militară în Ucraina

cloudfront.net
Lynne Tracy

Administraţia Vladimir Putin a convocat-o marţi seară pe Lynne Tracy, ambasadoarea SUA la Moscova, pentru a-i înmâna o notă de protest referitoare la implicarea Washingtonului în conflictul militar din Ucraina, scrie Mediafax.

Ministerul rus de Externe a exprimat nemulţumirea faţă de "actuala abordare agresivă" a Administraţiei Joseph Biden, denunţând furnizarea de armament Ucrainei.

"Această abordare demonstrează clar inconsistenţa şi falsitatea poziţiei SUA privind neimplicarea în conflict", a comunicat Ministerul rus de Externe, potrivit publicaţiei The Hill.

Moscova cere Washingtonului să retragă din Ucraina echipamentele militare NATO furnizate Ucrainei.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, s-a deplasat luni la Kiev şi l-a anunţat pe preşedintele Volodimir Zelenski că va primi asistenţă militară suplimentară, în valoare de 500 de milioane de dolari.

Statele Unite şi naţiuni aliate din NATO şi Uniunea Europeană au oferit Ucrainei asistenţă militară masivă în ultimul an pentru respingerea invaziei militare ruse.

Kremlinul a condamnat vehement recenta decizie a Germaniei şi Statelor Unite de a furniza tancuri occidentale avansate Ucrainei.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a afirmat că oferirea de asistenţă militară Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de tancuri ultramoderne, nu constituie o "ameninţare ofensivă" la adresa Rusiei. La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a reafirmat că, deşi va continua să ofere asistenţă militară Ucrainei, nu vrea ajungerea la un război între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.