Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadoarea SUA în România intră în scenă după raportul Comisiei Europene privind statul de drept: Procurorul general i-a dat raportul

Kathleen Kavalec

Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alex Florenţa, a primit joi, la sediul instituţiei, vizita Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, cei doi discutând despre problemele actuale cu care se confruntă sistemul judiciar şi măsurile Ministerului Public pentru eficientizarea activităţii.

Procurorul General a solicitat sprijin din partea instituţiilor americane de law-enforcement pentru organizarea unor sesiuni de training în zonele prioritare de acţiune ale Ministerului Public, anunţă instituţia.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ”discuţiile au vizat problemele actuale cu care se confruntă sistemul judiciar, precum şi măsurile care se iau de către Ministerul Public pentru eficientizarea activităţii”.

”Totodată, Procurorul General a solicitat sprijin din partea instituţiilor americane de law-enforcement pentru organizarea unor sesiuni de training în zonele prioritare de acţiune ale Ministerului Public. Pe aceeaşi direcţie a eficientizării activităţii de urmărire penală, şeful PÎCCJ a subliniat necesitatea unui suport pentru realizarea de metodologii de lucru la nivelul parchetelor în ceea ce priveşte investigarea infracţiunilor cu un înalt grad de specializare”, mai arată Parchetul de pe lângă ÎCCJ.

La întrevedere a participat şi consilierul Peter Halpern din partea Ambasadei SUA, precum şi procurorul şef al Serviciului de cooperare judiciară internaţională, relaţii internaţionale şi programe din cadrul PÎCCJ, Nadina-Magdalena Spînu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.