Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul american la București a pozat cu steagul secuiesc

facebook.com
Hans Klemm secuiesc

Ambasadorul SUA la București, Hans G. Klemm, apare pe internet alături de oficiali UDMR și ai unor formațiuni maghiare extremiste cu steagul secuiesc. Noul scandal care implica Ambasada SUA de la București vine la scurt timp după declarațiile controversate ale ambasadorului SUA la Chișinău, James D. Pettit, care declara că Republica Moldova nu este România - AICI.

Vezi și: PANICĂ printre șefii de servicii: La ce strategii au recurs ca să nu fie demiși / PRESĂ

Primul este Antal Árpád, primarul UDMR al Municipiului Sfântu Gheorghe (chiar el a postat fotografie pe pagina sa de socializare). Ultimul este Tamas Sandor, presedintele CJ Covasna.

Potrivit mesajului care însoțește fotografia... comunitatea maghiară se simte prigonită de o majoritate care nu o lasă să își folosească simbolurile. I-au spus amsadorului SUA și despre metodele Traian Băsescu și Liviu Dragnea de reorganizare adminstrativ-teritorială care ar fi dus la o asimilare forțată a comunității maghiare prin topirea ei în entități care ar fi făcut ca ei (n.a.maghiarii) să devină minoritari.

Pe contul Ambasadei SUA la Bucuresti sunt o serie de 10 f0t0grafii din cadrul turneului din zonă al ambasadorului Hans Klemm (vezi mai jos)

Vezi și: Traian Băsescu ZGUDUIE România: DNA a urmărit îndepărtarea oamenilor controlați de SRI, ca Tobă

content-image

Az értékek melyeket az Egyesült Államok képvisel, a jólét, a demokrácia az mindig Nyugat irányából jött és jön, ezért mi Nyugat felé nézünk. Viszont feltettük ma az amerikai nagykövetnek azt a kérdést, hogy lehet-e vallásszabadság olyan körülmények között, hogy közben elveszik az egyházi javakat, úgy értelmezik-e Amerikában a demokráciát, mint ahogyan Bukarestben értelmezik, hogy ha három farkas és egy bárány találkoznak, akkor demokratikusan megszavazzák, hogy mit fognak vacsorázni? Egyenlőség-e az, hogy minket naponta zaklatnak azért, mert szeretnénk használni az zászlónkat, de más megyékben szabad ugyanezt, rendben van-e az, hogy mi a bíróságot járjuk, mert különböző rendszerek mögül egy ember folyamatosan feljelent minket és éppen a tegnap kaptam a feljelentést, hogy a Székely Mikó Kollégium száz éve ott lévő feliratot is levegyük? Elmondtam a nagykövet úrnak, hogy a független román bíróság arra fog engem kötelezni, hogy egy műemlék épületről levegyem a magyar feliratot, és ha nem veszem le, akkor naponta 150 euróval fognak büntetni. Demokrácia ez, Amerikából nézve?

Ismertettük a nagykövettel, hogy egy olyan regionalizációs terv van előkészítve, mely arról szól, hogy az önkormányzatokat is kivegyék a magyar közösség kezéből és a székelyföldi magyar közösséget egy olyan régióba akarják beolvasztani, ahol a magyarság nem lesz már többségben. Mi ezzel kapcsolatban elmondtuk, bizonyos kérdésekben nincsen kompromisszum, ahogy megakadályoztuk Ceausescu idejében azt, hogy beolvasszák Kovászna megyét, ahogy szembeszálltunk Basescu vagy Dragnea regionalizációs tervével, szembe fogunk szállni bárkivel, mert vannak olyan ügyek melyekben nem tudunk és nem fogunk kompromisszumokat kötni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.