Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PANICĂ printre șefii de servicii: La ce strategii au recurs ca să nu fie demiși / PRESĂ

pixabay.com
diverse, economie, spion, date

E panică mare între șefii celor mai importante Servicii! Mulți de tem că vor fi schimbați, iar pentru asta au recurs la strategii extrem de ingenioase. Unii nu și-au luat concedii de odihnă în vară pentru a profita de ele într-o toamnă ce se anunță fierbinte și cu multe schimbări. Alții, mai inventivi, și-au introdus dosare de pensionare, dar ele nu au fost înaintate spre Casa de Pensii, ci sunt ținute la sertar, fiind trimise doar dacă se produc schimbările, scrie ziarul Național.

Septembrie se pare că ar fi luna decisivă pentru declansarea unui „tsunami” de schimbari la varful serviciilor. Sau din contra, o luna care, daca va trece cu bine,va linisti mult spiritele atat de agitate de pana acum, caci pana la alegerile parlamentare de la sfarsitul anului nu se va mai petrece nimic spectaculos.

Citește și: Nici în filme nu vezi așa ceva: MĂCEL la o piscină între tineri / VIDEO

Mai mulți generali, mai ales din Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Transmisiuni Speciale si Directia de Informatii a Armatei au recurs la aceste strategii. Astfel ca, la SRI si SIE cel putin, se pare ca „retragerile” strategice, pensionarile si intrarile intempestive in rezerva nu doar ca nu sunt sprijinite, dar nici nu sunt vazute cu ochi buni.

Cel mai sigur de postul său pare să fie șeful de la Serviciul de Transmisiuni Speciale, mai ales că vin alegerile, în care STS joacă un rol decisiv.

Citește și: DESCOPERIREA anului în Argentina: Ce au găsit oamenii de știință / VIDEO

La SPP, dosarele gata facute zac in sertare, pentru a fi scoase daca simt ca se strange prea tare surubul schimbarii. Sau, din contra, pentru a fi retrase la timp, daca decapitarea generalului Pahontu se anunta doar o alarma falsa. Asta in timp ce doar generalul Gabriel Cretu mai face pe „Rambo” pe meterezele SPP-ului, jucandu-si barem cartea pana la capat, in timp ce ceilalti sefi, in frunte cu chiar Lucica Pahontu, par intrati in adormire, scrie sursa citată.

„Oaza de stabilitate” a Directiei Generale de Informatii a Armatei, reprezentată prin generalul Marian Hapau, e posibil sa explodeze cat de curand alte „bombe” in ceea ce-l priveste. Oricat de discret s-a dorit a fi generalul Hapau in conducerea serviciului secret al Armatei, se pare ca tot a iesit in relief cu drumurile de seara facute la ministru. Dar nu la cel al Apararii, ci la Interne, pe vremea cand interesul national era inca unul comun.

Citește și: Un britanic și-a scos soția la vânzare pe eBay: Care e motivul și cât cere

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.