Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Chinei la Londra: 'Nu putem accepta nicio ingerință în afacerile interne din Hong Kong'

YouTube
hong kong

Ambasadorul Chinei la Londra, Liu Xiaoming, a declarat joi că Guvernul chinez va lua măsuri în cazul în care situația din Hong Kong va continua să se deterioreze, în contextul protestelor de amploare ce au loc în acest teritoriu, potrivit Associated Press, potrivit Mediafax.

Acesta a declarat că unii dintre „extremiștii deghizați în activiști pro-democrație” duc acest teritoriu „pe un drum periculos”.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Londra, el a mai spus că dacă situația tensionată din Hong Kong devine „de necontrolat”, Guvernul de la Beijing va lua măsuri. „Avem suficiente soluții și suficientă putere constituțională pentru a potoli prompt aceste revolte. Sperăm că această situație se va rezolva în mod ordonat. Între timp, suntem total pregătiți pentru ce este mai rău”, a declarat ambasadorul.

Citește și: Alexandru Cumpănașu aruncă bomba! Este somat de doi politicieni grei să tacă

Acesta nu a dat detalii suplimentare despre măsurile pe care Beijingul le-ar putea lua și nici nu a dat informații despre ce ar putea determina Guvernul chinez să considere că situația a scăpat de sub control.

Totodată, ambasadorul a lansat un avertisment privind amestecul unor alte țări în afacerile interne din Hong Kong. „Nu putem accepta nicio ingerință în afacerile interne din Hong Kong”, a spus el.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac! Eugen Teodorovici umilit de membrul PNL

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe luni scena unor ample proteste provocate inițial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing.

Fostă colonie britanică, Hong Kong-ul a fost cedat Chinei de către Marea Britanie în anul 1997, cu condiţia ca acest teritoriu să păstreze „un nivel ridicat de autonomie, cu excepţia afacerilor externe şi a domeniului apărării” pentru o perioadă de 50 de ani. Astfel, acest teritoriu are un sistem legislativ diferit de cel al Chinei, prin intermediul principiului „O ţară, două sisteme”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.