Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul chinez la Londra, convocat la Ministerul de Externe britanic în legătură cu situația din Hong Kong

Protest Hong Kong

Ambasadorul chinez în Marea Britanie a fost convocat miercuri la Ministerul britanic al Afacerilor Externe pentru afirmaţiile sale dintr-un interviu privind situaţia din Hong Kong, informează surse din cadrul ministerului citate de AFP, potrivit agerpres.ro.

Liu Xiaoming este aşteptat în cursul zilei la minister, a precizat această sursă, la puţin timp după ce ambasadorul a făcut apel la Londra să se abţină de la orice nouă "ingerinţă" pe tema fostei sale colonii, zguduită de manifestaţii anti-Beijing.

Citește și: ALERTĂ - CCR a admis conflictul Parlament - ÎCCJ pe completurile specializate

"Este foarte decepţionant că înalţi funcţionari îşi arată susţinerea faţă de oamenii care încalcă legea", a declarat ambasadorul, referindu-se la o serie de afirmaţii anterioare ale şefului diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt. Acesta a exprimat "susţinerea nestrămutată" a ţării sale pentru "Hong Kong şi libertăţile sale" luni, ziua în care s-au îndeplinit 22 de ani de la retrocedarea acestui teritoriu Chinei şi care a fost marcată de pătrunderea cu forţa în sediul parlamentului local a câteva zeci de manifestanţi care protestau împotriva guvernului pro-Beijing din Hong Kong.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Marţi, ministrul britanic a ameninţat China şi cu "grave consecinţe" dacă nu respectă acordul din 1984 între Londra şi Beijing care garantează libertăţile Hong Kong.

"Mesaj către guvernul chinez: bunele relaţii între ţări se bazează pe respectul reciproc şi pe respectarea acordurilor juridice obligatorii între ele. Este cel mai bun mod de a păstra excelentele relaţii între Marea Britanie şi China", a postat Hunt pe Twitter miercuri, în replică la declaraţiile ambasadorului chinez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.