Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul chinez la Londra, convocat pentru tratament brutal în cazul unui angajat al consulatului de la Hong Kong

Operation World
Hong Kong

Ministrul de externe britanic Dominic Raab a anunţat miercuri că l-a convocat pe ambasadorul chinez la Londra pentru a protesta împotriva ''tratamentului brutal şi umilitor'' suferit de un fost angajat al consulatului din Hong Kong care a susţinut că a fost torturat de poliţia chineză pentru a obţine informaţii privind manifestaţiile care afectează fosta colonie britanică, relatează dpa potrivit Agerpres.

Simon Cheng Man-Kit a scris că a fost acuzat de spionaj şi supus la ''tortură, ameninţări şi coerciţie'', fiind încătuşat pe un scaun de metal timp de 15 zile de ''detenţie administrativă'' în sudul Chinei în luna august.

''Simon Cheng a fost un membru apreciat al echipei noastre. Am fost şocaţi şi îngroziţi de maltratarea pe care a suferit-o în timpul detenţiei chineze, la un nivel care reprezintă o tortură'', a afirmat ministrul de externe britanic, potrivit unui comunicat.

''L-am convocat pe ambasadorul chinez marţi pentru a ne exprima indignarea pentru tratamentul brutal şi ruşinos aplicat lui Simon cu încălcarea obligaţiilor internaţionale ale Chinei '', a spus el, adăugând că Marea Britanie se aşteaptă ca Beijingul să ''investigheze cazul şi să-i judece pe cei responsabili''.

Cheng a fost ofiţer comercial şi de investiţii la consulatul britanic din Hong Kong.

El a afirmat că a călătorit în oraşul Shenzhen din sudul Chinei, care se învecinează cu Hong Kong, pe 8 august, în interes de afaceri.

Poliţia l-a oprit la un punct de frontieră, în timp ce revenea la Hong Kong.

Cheng a spus că a fost dus în mai multe secţii de poliţie şi centre de detenţie, unde s-a confruntat cu ameninţări, a fost legat la ochi şi încătuşat în timpul interogatoriilor repetate ale poliţiştilor şi ofiţerilor de securitate în civil.

Poliţia l-a acuzat că a spionat şi a ajutat la organizarea unor proteste anti-guvernamentale în Hong Kong.

Cheng a spus că a fost forţat să mărturisească şi faptul că "a solicitat serviciile unei prostituate", o acuzaţie pe care o neagă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.