Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul danez la București: Suntem îngrijorați de anumite direcții care se urmează în Polonia, în Ungaria și poate și în România

Digi24
ambasador danez romania soren jensen

Ambasadorul Danemarcei la București, Soren Jensen, susține că România are șansa să treacă de la „rățușca cea urâtă”, la „lebăda cea mare și frumoasă”, considerând că este un stat cu potențial. Diplomatul s-a referit si la ingrijorarile UE referitoare la sistemul judiciar din România, mentionand ca politicienii romani nu prezinta intotdeauna realitatea din tara la Bruxelles.

"Dar dacă menționezi lucruri precum criticile aduse de UE sistemului judiciar, dar și de alții, aș spune că şi partenerii vestici ai României sunt îngrijorați de lucrurile care se întâmplă aici, inclusiv la nivel de sistem juridic. Este și riscul unei alte povești pe care aș vrea să o amintesc, cea despre hainele noi ale împăratului. Uneori, când politicienii voștri discută cu oamenii de la Bruxelles sau cu public din Vest, au tendința să folosească anumite cuvinte sau să descrie lucruri care nu se prea potrivesc cu realitatea. Este ceva care seamănă puțin cu împăratul care apare dezbrăcat și pretinde că poartă haine frumoase. Ar trebui să fie atenți, pentru că în epoca modernă oamenii urmăresc media, acordă atenție lucrurilor care se întâmplă și nu este posibil să spui un lucru într-o țară și alt lucru în altă țară", spune ambasadorul danez Soren Jensen într-un interviu acordat Digi24.

Citeste si Traficul aerian este dat peste cap la aeroportul Henri Coandă: Niciun avion nu decolează și nu se aterizează din cauza ceții

"Europa este o construcție fragilă, este la fel de puternică precum cea mai slabă verigă și de aceea suntem îngrijorați de anumite direcții care se urmează în Polonia, în Ungaria și poate și în România. Nu are legătură cu mărimea, ci cu a ști ce vrei în cadrul Uniunii Europene. (..) Aveți diplomați foarte buni, care știu foarte bine Uniunea Europeană și apoi aveți alte părți ale sistemului politic care știu foarte puțin despre Uniunea Europeană", a completat diplomatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.