Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul David Saranga a vizitat pentru prima oară mănăstirile din Bucovina: A fost uimitor

Foto Facebook
david saranga biserica patriarhiei romane ierusalim

Ambasadorul Israelului în România a vizitat săptămâna aceasta pentru prima oară Bucovina şi Mănăstirile din Nordul Moldovei. Oficialul israelian a fost impresionat de monumentele religioase, dar şi de căldura oamenilor locului, notează basilica.ro.

Nu este nimic asemănător ospitalității generoase a poporului român, mai ales a celor din regiunea Bucovinei, a notat ambasadorul pe contul de Facebook.

Pe parcursul vizitei din 21 aprilie, ES David Saranga a fost însoțit, din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, de Arhid. Vasile M. Demciuc și Pr. Constantin Oprea, consilieri eparhiali.

„Domnul ambasador a exprimat recunoştinţă pentru primire, subliniind că în timpul misiunii sale diplomatice în România, a învățat limba română, a putut cunoaşte mai bine cultura, tradiţia şi spiritualitatea poporului român, explicând astfel şi motivaţia de ce a ales să viziteze judeţul Suceava. A menţionat faptul că Statul Israel are frumoase legături cu România, încă din perioada când pictorului Reuven Rubin, născut în România, devenea primul Ambasador al Israelului în țara noastră”.

„A amintit acest fapt întrucât primul ambasador al Statului Israel în România, a pictat la sfârșitul secolului al XIX-lea câteva tablouri ce reprezentau imagini din bisericile și mănăstirile din Bucovina”, au declarat reprezentanţii Arhiepiscopiei.

Ambasadorul a vizitat la Mănăstirile Voroneț, Moldovița, Sucevița și Putna. Oficialul israelian a apreciat modul în care aceste mănăstiri – monumente istorice, parte din ele incluse în Patrimoniul UNESCO, sunt conservate, viața monahală existentă și modul în care sunt valorificate piesele de patrimoniu expuse în muzeele mănăstirești.

La Mănăstirea Putna, ES David Saranga a vizitat atelierele de pictură, şi restaurare. A evidenţiat cât de ştie Biserica să păstreze valorile sale, valori care sunt o adevărată carte de identitate spirituală a poporului român.

La încheierea vizitei, oficialul israelian a transmis mulţumiri Arhiepiscopului Calinic pentru pentru ospitalitatea pe care a întâlnit-o şi pentru căldura cu care a fost primit în fiecare loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.