Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Israelului în România, reacție după atacul lansat de Iran: 'Trebuie să îi țintim pe cei care ne țintesc'

basilica.ro
Reuven Azar

Iranul a lansat sâmbătă-noapte un atac masiv asupra Israelului, cu sute de drone și rachete. Mare parte din drone și rachete au fost oprite de sistemul de apărare, dar unele au ajuns și la sol și au avut loc explozii violente. Duminică dimineață, în studioul Știrile Pro TV a fost invitat ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa, domnul Reuven Azar, care a oferit mai multe informații despre acest conflict militar.

„Avem un copil de 7 ani, care a fost rănit în acest efort de apărare, însă țara noastră este intactă, deci nu există alte victime. Nu există pagube. Nu pot să vă spun acum cu siguranță, dar pare că 99% din proiectile au fost interceptate, cele care au fost trase din Iran către noi.” - a declarat ambasadorul.

„Înțeleg de că a fost un o încercare masivă a Iranului de a ataca obiective strategice - Ierusalimul, Muntele Templului și obiective militare. A fost o încercare de a teroriza Israelul, ceea ce nu e ceva nou. Iranul ne-a atacat indirect - cu arme plasate în jurul Israelului - din Liban, din Siria către Israel. Israelul își rezervă dreptul de a se apăra.” - a mai spus Reuven Azar.

Cum va răspunde Israelul la atacul Iranului

„S-a stabilit, există aprobate măsuri pe care le vom lua, ne consultăm cu aliații. Înțelegem că oamenii sunt îngrijorați. Este o escaladare importantă a situației cu care Israelul nu poate fi de acord. Dar vom lua toate măsurile pentru a ne apăra”.

„Credem că trebuie să îi țintim pe cei care ne țintesc. Nu vom ezita să răspundem. Cel mai bun lucru este să nu vorbim prea mult, ci să facem. Dar, ce așteptăm de la comunitatea internațională este o atitudine fermă față de ce a făcut Iranul, pentru că este o sursă de destabilizare în regiune. A înarmat grupuri teroriste cu arme pe care nici măcar armatele regulate nu le au, cu unicul scop de a distruge Israelul. O țară care vrea să distrugă o altă țară care este membru al ONU și a legislației internaționale, fără să mai menționăm că ne atacă direct pe noi în mod masiv, trebuie să înțelegeți, nu există altă țară în istoria lumii, care a fost atacată cum a fost atacat Israelul de Iran, de-a lungul istoriei.” - a declarat la Știrile Pro TV ambasadorul Israelului în România, Excelența Sa, domnul Reuven Azar.

Ambasadorul israelian: ”Acești oameni nu au conștiință”

„Acești oameni nu au conștiință, folosesc orice normă internațională și fac asta de ani de zile. Folosesc orice măsură pentru a-și atinge scopurile. Un regim religios fanatic, care nu are niciun fel de limite. Noi trebuie să ne aliem, pentru că iranienii nu doar încearcă să terorizeze Israelul, fac același lucru și cu alte țări. Gândiți-vă la primăvara arabă din 2010. Iranul a intrat în golul creat atunci și și-a întărit prezența, a preluat Libanul, Siria, Yemenul, Irakul - și acum ei alimentează cu arme de distrugere în masă pe cei din Sudan. Această țară este sursa conflictului. Trebuie să lucrăm împreună, comunitatea internațională, pentru a pune presiune asupra lor, pentru că dacă nu facem asta nu se va opri doar în această regiune.”

„Atacul nu s-a terminat. Încă vin rachete, încă sunt trase rachete. Și, da, dacă vorbiți despre o escaladare în regiune, există potențialul ca tot să se întindă la nivel regional. Concluzia este că lumea civilizată trebuie să ia poziție puternică împotriva Iranului și să fie mult mai hotărâtă. Singurul mesaj pe care Iranul îl înțelege este mesajul în forță, altfel, nu va fi înduplecat.”

„Așteptăm ca acest Consiliu de Securitate și întreaga comunitate internațională să condamne în cei mai duri termeni agresiunea, în primul rând. În al 2-lea rând, așteptăm ca Iranul să fie sancționat dur, în general, iar acest regim extrem trebuie să fie sancționat și mai ales să desemnăm Gărzile Revoluționare ale Iranului, să le arătăm ca o organizație teroristă, ceea ce și sunt.” - a mai spus Excelența sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.