Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Israelului la Moscova, CONVOCAT de MAE rus

Ambasadorul Israelului la Moscova, Gary Koren, a fost convocat vineri după loviturile efectuate de aviaţia statului israelian asupra unor ţinte prezentate ca având legătură cu Hezbollahul libanez în apropiere de Palmira, în Siria, a indicat luni diplomaţia rusă, potrivit France Presse, transmite agerpres.

"Da, l-am întrebat despre acest" raid, a declarat agenţiei de presă Interfax ministrul adjunct de externe rus, Mihail Bogdanov, adăugând că întâlnirea s-a axat pe "cele mai recente evoluţii din Siria şi în jurul ei".

Diplomat american, EXPULZAT după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea

Ambasadorul Gary Koren a fost convocat vineri după ce ţara sa a afirmat că a vizat în Siria arme "sofisticate" destinate Hezbollahului libanez, care luptă de partea regimului Bashar al-Assad în conflictul din Siria.

Rusia, împreună cu Iranul, unul din principalii aliaţi ai regimului de la Damasc, desfăşoară din 2015 o intervenţie militară în sprijinul forţelor guvernamentale.

Acest raid israelian, care a avut loc în zori în apropiere de Palmira (centru), a provocat o ripostă din parte antiaerienei siriene, care a lansat o rachetă - interceptată - în direcţia teritoriului israelian, acesta fiind cel mai grav incident dintre cele două ţări vecine de când a început conflictul din Siria în martie 2011.

Duminică, ministrul apărării israelian Avigdor Lieberman a avertizat că statul israelian va distruge sistemul de apărare antiaerian al Siriei dacă noi rachete vor fi lansate asupra avioanelor sale care operează în Siria.

ŞOCANT. Un pescar dispărut duminică a fost DEVORAT de crocodili

Israelul şi Rusia au negociat pentru evitarea coliziunilor între avioanele ruse şi israeliene în spaţiul aerian sirian şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a întâlnit cu preşedintele rus, Vladimir Putin, de mai multe ori în ultimele luni pentru a crea un mecanism în acest sens, aminteşte AFP.

Ministrul informaţiilor israelian, Israël Katz, a indicat totuşi că Rusia nu a fost în general avertizată despre iminenţa unui atac israelian în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.