Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ŞOCANT. Un pescar dispărut duminică a fost DEVORAT de crocodili

Un pescar ale cărui rămăşiţe trupeşti au fost descoperite luni în apele din nordul Australiei a fost cel mai probabil victima atacului unui crocodil, a anunţat poliţia, relatează luni AFP şi DPA, potrivit agerpres.

Bărbatul de 35 de ani plecase să pescuiască singur în largul Innisfail, localitate situată la nord de Cairns, în statul Queensland. Dispariţia sa a fost semnalată duminică seară când ambarcaţiunea sa şi arma cu harpon pe care o folosea au fost descoperite.

Diplomat american, EXPULZAT după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea

Au fost lansate operaţiuni de căutare inclusiv cu mijloace aeriene şi trupul său a fost descoperit luni dimineaţă.

"Investigaţiile preliminare dau impresia că bărbatul a fost atacat de un crocodil", a indicat poliţia din Queensland, care crede că este vorba despre un animal de patru metri lungime. Autorităţile încearcă să descopere crocodilul.

Publicaţia Cairns Post relatează la rândul său că un animal deosebit de agresiv, care ar putea fi acelaşi, a atacat duminică seară o ambarcaţiune a poliţiei.

Inspectorul Rhys Newton a indicat că acest tip de comportament este observat adesea când animalul a ucis recent sau încearcă să protejeze o sursă de hrană.

Belgia alocă încă 30 de milioane de euro pentru lupta contra terorismului

Potrivit DPA, este cel de al doilea atac al unui crocodil în nordul Queensland în mai puţin de două zile. Duminică dimineaţă, într-un incident separat, un tânăr a fost atacat de un crocodil după ce sărit în apele infestate de reptile ale râului Johnstone.

Adolescentul de 18 ani a reuşit să scape după ce s-a luptat cu crocodilul.

Parlamentul federal Bob Katter a cerut o campanie de sacrificare a crocodililor înainte ca şi alte persoane să fie ucise.

"Nu există niciun dubiu că sunt necesare sacrificări, trebuie reinstituit un echilibru natural", a declarat Katter luni. "Să-i spui cuiva care trăieşte în nordul Queensland-ului să fie mai atent este pur şi simplu o afirmaţie lipsită de sensibilitate", a mai afirmat el.

Crocodilul de apă sărată (Crocodylus porosus) trăieşte în estuarele, pădurile de mangrove şi râurile din regiunile de coastă din nordul ţării, şi tolerează la fel de bine apa sărată şi apa dulce. Greutatea sa poate atinge o tonă şi lungimea sa 7 metri, fiind cea mai mare reptilă de pe planetă.

`Practici naziste`: Erdogan `a depăşit o limită` (Berlin)

Specie protejată din 1971, ea nu mai este considerată ameninţată şi populaţia sa ar oscila între 75.000 şi 100.000 de exemplare. Crocodilii ucid în medie două persoane pe an.

Un australian de circa 40 de ani a fost ucis în ianuarie de un crocodil în timp ce traversa un râu din nordul insulei printr-un vad. Mai multe sute de crocodili sunt sacrificaţi în fiecare an în Queensland şi în Teritoriul de Nord vecin pentru a proteja populaţia şi vitele, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.