Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Diplomat american, EXPULZAT după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea

anonim

Guvernul din Noua Zeelandă a decis să expulzeze un diplomat american după ce Washingtonul a refuzat să-i ridice imunitatea diplomatică în timpul anchetării unui delict, a informat luni mass media locală, citată de EFE, conform agerpres.

'Ne aşteptăm ca toţi diplomaţii aflaţi aici să ne respecte legile şi, dacă le încalcă, poliţia este nevoită să ancheteze (...) Respingem decizia (SUA - n.r.) de a nu-i ridica imunitatea' diplomatului, a declarat prim-ministrul neozeelandez Bill English, într-o conferinţă de presă, potrivit ziarului New Zealand Herald.

`Practici naziste`: Erdogan `a depăşit o limită` (Berlin)

Poliţia a informat despre un incident care a avut loc duminică, 12 martie, în care a fost implicată 'o persoană de la ambasada Statelor Unite la Wellington', însă detaliile cu privire la delictul în cauză nu au ajuns în presă.

Autorităţile locale au cerut ca diplomatul să fie interogat pentru a clarifica cele întâmplate, dar când acesta a refuzat, executivul neozeelandez a decis să-i retragă acreditarea. Diplomatul american - cu nasul spart şi un ochi vânăt - a părăsit ţara săptămâna trecută, împreună cu soţia şi fiul său.

Premierul neozeelandez a exclus posibilitatea ca acest incident să provoace probleme în relaţiile diplomatice dintre ţara sa şi SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.