Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Kuzmin,discuţie cu autorităţile din Timiş despre dezvoltarea relaţiilor economice

powerpolitics.ro
valery kuzmin

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a declarat că a discutat, miercuri, cu reprezentanţii administraţiei locale din judeţul Timiş despre perspectivele dezvoltării relaţiilor economice, el precizând că în lunile mai şi iunie este planificată participarea unei delegaţii timişene la forumurile de afaceri de la Moscova şi Sankt Petersburg. Ambasadorul rus s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţi ai Prefecturii Timiş, ai conducerii Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş, cât şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, Călin Dobra, şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

''În planul acesta, la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, este planificată participarea unei delegaţii din judeţul Timiş la forumurile de afaceri de la Moscova şi St. Petersburg. Suntem convinşi că o să putem obţine nişte înţelegeri pozitive dintre cele două medii de afaceri, noi proiecte, noi acorduri. Dacă totul va merge aşa cum v-am schiţat acum, atunci probabil că o să apară o altă posibilitate să fie organizată încă o întrevedere aici, la Timişoara'', a detaliat Valery Kuzmin, conform Agerpres.

Acesta a apreciat că există legături ''destul de bune'' între universităţile ruseşti şi Universitatea de Vest Timişoara (UVT), care are acces la cunoaşterea culturii ruse prin intermediul organizaţiei ''Lumea rusească''. ''Se face inclusiv schimb de studenţi, se studiază limba rusă şi a fost manifestată o creştere a interesului faţă de studierea limbii ruse în România. În Federaţia Rusă, în urmă cu mai bine de 10 ani a fost creată organizaţia ''Lumea rusească'', care facilitează cunoaşterea literaturii şi a limbii ruse, a legăturilor culturale. Între această organizaţie şi UVT există legături destul de vechi, care probabil nu sunt foarte active, dar totuşi continuă şi cred că sunt reciproc benefice'', a mai afirmat ambasadorul Valery Kuzmin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.