Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul M. Britanii: România mai are de lucrat în lupta anticorupție

paul brummell

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, spune ca România, care s-a angajat, la aderarea la UE, în 2007, sa ofere "o tara mai curata", a facut progrese în lupta anticoruptie si în reformarea sistemului judiciar, dar mai are de lucrat pentru a-si duce la bun sfârsit reformele.

Miercuri, în cadrul unui eveniment pe tema legislatiei antimita organizat cu ocazia Zilei Internationale a Luptei Anticoruptie, la care a participat si omologul sau american, Hans Klemm, ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell a amintit de promisiunile facute de liderii români în momentul aderarii la Uniunea Europeana, în 2007, privitoare la combaterea coruptiei, România angajându-se "sa ofere o tara mai curata" din acest punct de vedere, sa reformeze sistemul judiciar si sa creeze o agentie de integritate.

"România a facut progrese în toate aceste aspecte. Ultimul raport de monitorizare publicat anul acesta, în ianuarie, confirma faptul ca încrederea în procesul de reforme este în crestere si trebuie mentinuta. În acelasi timp, România mai are mult de lucrat pentru a duce la bun sfârsit reformele", a declarat Brummell.

El a vorbit despre impactul global al coruptiei, subliniind ca acesta nu este o problema cu care se confrunta doar România.

"Vorbind cu oamenii, am remarcat, uneori, ca impresia lor este ca România e singura tara corupta, dar coruptia este o problema mult mai mare aici decât în alte state", a declarat Brummell, adaugând ca, de fapt,"coruptia este o problema globala si nicio tara nu este imuna la ea, inclusiv Marea Britanie, inclusiv Statele Unite".

Ambasadorul Marii Britanii în România a atras atentia ca cei mai afectati de coruptie sunt oamenii saraci, afectati în mod disproportionat, si a subliniat si impactul coruptiei la nivelul PIB-ului global.

"Coruptia ne fura aproape 5% din PIB-ul global . Acesta s-a ridicat la 25% pentru toti contractorii în achizitie în tarile în curs de dezvoltare", a precizat Brummell, potrivit Mediafax.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.