Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Marii Britanii la București, mesaj TRANȘANT pentru românii care trăiesc în Regat

paul brummell

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, arată că românii care trăiesc în prezent în Regat nu au de ce să își facă griji, ca urmare a Brexit. El susține că românii care trăiesc de peste 5 ani își pot primi ”second state”, în timp ce românii care nu au cinci ani pot aștepta perioada pentru a aplica.

Citește și: Vești proaste pentru Laura Codruţa Kovesi! Tudorel Toader: 'Merg personal la CCR, doamna premier m-a solicitat ca eu să susţin cele stabilite în sesizare'

Amasadorul Marii Britanii spune că după ce țara sa părăsește Uniunea, România va deveni al 6 lea stat din structură ca număr de locuitori și va avea un cuvânt greu de spus, informează Digi24.

„Pentru românii care se află acum în Marea Britanie, cei care au locuit pentru cinci ani, când ieşim, au dreptul de second state. Înseamnă că păstrează drepturile la servicii medicale şi alte servicii. Cei care nu au împlinit cinci ani pot să rămână să primească second state când au împlinit 5 ani de rezidenţă în Marea Britanie”, a spus Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene crede că România are ca prim punct al agendei sale externe preluarea conducerii Uniunii în 2019.

„Cred că Europa a trecut peste şocul Brexit. În România pe 9 mai, anul viitor, o să avem summitul care va decide viitorul Europei. România va fi pentru 6 luni capitala Europei şi noi o să dăm direcţia viitorului acestei construcţii europene”, a spus Victor Negrescu, ministrul delegat pentru afaceri europene.

Avem multe du învățat de la membrii Uniunii Europene, spun oficialii români, iar învățământul este doar una din zone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.