Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în Cipru a exprimat sprijinul ţării sale pentru o soluţie în conformitate cu dreptul internaţional

romaniatv.net
Dan Mihalache

Ambasadorul României în Cipru, Dan Mihalache, a exprimat sprijinul ţării sale în eforturile de soluţionare a problemei Ciprului în conformitate cu dreptul internaţional şi rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, informează miercuri agenţia CNA.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Camera Reprezentanţilor (parlamentul unicameral - n.r.), Mihalache a fost primit de preşedinta Camerei, Annita Demetriou, care şi-a exprimat recunoştinţa faţă de poziţia de principiu a României în legătură cu problema Ciprului.

În timpul întâlnirii, Demetriou a transmis disponibilitatea părţii greco-cipriote pentru reluarea imediată a discuţiilor conduse de ONU pentru o soluţie la problema Ciprului, în conformitate cu rezoluţiile relevante ale Consiliului de Securitate şi cu valorile şi principiile UE.

Demetriou şi ambasadorul român au subliniat, de asemenea, legăturile de prietenie de lungă durată ce leagă Ciprul de România şi voinţa comună de a consolida în continuare cooperarea dintre cele două ţări în diverse domenii, inclusiv parlamentar, printr-un schimb îmbunătăţit la diferite niveluri. De asemenea, a avut loc un schimb de opinii cu privire la probleme de interes internaţional, inclusiv reprezentarea femeilor în centrele de luare a deciziilor, potrivit Agerpres.ro.

În context, Demetriou a spus că încurajarea participării femeilor în politică, în timp ce există un echilibru între viaţa de familie şi profesională, este inclusă în priorităţile sale, alături de alte probleme semnificative precum abordarea unor provocări serioase şi construirea unui viitor mai bun şi mai plin de speranţă în era post-COVID, se adaugă în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.