Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în Danemarca intervine în cazul părinților arestați: precizări de ultimă oră despre copil

danemarca

Ambasadorul român la Copenhaga, Mihai Alexandru Grădinar, a precizat, sâmbătă, că bebeluşul este internat într-o unitate sanitară din oraşul Odense şi este în afara unui pericol iminent. Ancheta a fost demarată după ce bebeluşul a ajuns la spital cu hemoragie craniană, medicii suspectând ”sindromul bebeluşului scuturat”.

”Poliţia daneză ne-a transmis că minorul a fost internat în stare critică (...) iar legat de starea de sănătate pot să vă spun că în prezent este în afara pericolului de moarte şi primeşte în continuare îngrijiri medicale în spitalul din Odense. La recomandarea medicilor, autorităţile daneze au deschis o anchetă cu privire la circumstanţele care au dus la internarea minorului în spital, iar părinţii au fost reţinuţi pentru o perioadă iniţială de patru săptămâni în centre diferite cu suspiciunea de provocare a sindromului bebeluşului scuturat. Investigaţia în prezent se află în stadiu incipient”, a declarat ambasadorul român, la Digi24, relatează News.ro.

Acesta a precizat că autorităţile sunt în contact permanent cu familia extinsă a celor doi părinţi reţinuţi.

”Sunt şi ei şocaţi de acest caz, nu ştiu nici ei ce să facă, bineînţeles vor dreptate, îi consideră nevinovaţi, vor copilul să se însănătoşească şi să revină în familie”, a mai declarat Mihai Alexandru Grădinar.

Acesta a precizat că ceea ce se întâmplă în cazul cuplului de români este o practică standard, în conformitate cu legislaţia daneză, dacă medicii au suspiciuni.

”Dacă medicii stabilesc un diagnostic ca acesta - hemoragie craniană - pot deschide o anchetă şi să sesizeze Poliţia. Este o practică standard, sunt legile daneze care prevăd această lucruri”, a mai afirmat ambasadorul român.

  • Context: Doi români, soţ şi soţie, au fost reţinuţi în Danemarca, la câteva zile după ce şi-au dus copilul de o lună la spital unde a fost internat. Medicii au stabilit că bebeluşul are hemoragie craniană şi suspectează ”sindromul bebeluşului scuturat”. Părinţii sunt în centre de detenţie diferită şi nu au dreptul să vadă copilul care este supravegheat de o persoană desemnată de municipalitate. Ministerul de Externe a fost sesizat de acest caz, iar Ambasada României a făcut numeroase demersuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.