Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României în Italia s-a întâlnit cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere despre muncitorii români

George Bologan

Ambasadorul României în Republica Italiană, George Bologan, a avut, la 6 aprilie 2020, o întâlnire de lucru cu ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova. Întâlnirea a avut loc la solicitarea părții italiene, în spiritul consultărilor constante între Ambasadă și instituțiile italiene.

Șeful misiunii diplomatice a luat notă de mesajul transmis de partea italiană privind prezența lucrătorilor români pe piața agricolă din Italia, asigurând partea italiană că acest mesaj va fi transmis autorităților competente române. Totodată, a semnalat importanța aplicării corecte și complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de Covid-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă și a căror aplicare aduce beneficii tuturor părților implicate.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

Ambasadorul George Bologan a subliniat, de asemenea, implicarea constantă a Ambasadei României la Roma pentru a asigura respectarea drepturilor contractuale ale tuturor lucrătorilor români care se află în Italia, garantându-se astfel condiții de siguranță la locul de muncă, cu atât mai importante, având în vedere riscurile cauzate de noul Coronavirus.

Diplomatul român a invitat autoritățile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forța de muncă română prezentă în Italia, ținând cont că există cetățeni români care se află deja în Peninsulă și care au fost afectați de restrângerea activității economice, în contextul Covid-19.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni

Ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere, Teresa Bellanova, a transmis asigurări din partea autorităților italiene privind respectarea drepturilor contractuale ale muncitorilor agricoli români, subliniind totodată aprecierea pentru contribuția fundamentală a acestora la piața agricolă italiană.

Ambasada României în Republica Italiană are în permanență în atenție problematica lucrătorilor români din Italia și, alături de autoritățile italiene competente, întreprinde demersuri pentru respectarea drepturilor și protejarea statutului acestora.

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.